Zorgparkeren

Dokters, verplegers en andere zorgverstrekkers vinden in Wijnegem niet altijd een parkeerplaats dicht bij de woning van hun patiënt. Daardoor lopen hun huisbezoeken vertraging op. Nochtans zijn er in veel straten wel parkeermogelijkheden, maar dan op privéplaatsen zoals voor de oprit of garage van bewoners.

Met het project Zorgparkeren Wijnegem, willen we dit parkeerprobleem oplossen door privé-parkeerplaatsen open te stellen voor zorgverstrekkers.

Bewoners die de parkeerplaats voor hun oprit of garage ter beschikking willen stellen, kunnen zich aanmelden via de gemeentelijke website. Ze ontvangen dan een Zorgparkeer-sticker. Door deze sticker op hun garage te hangen, tonen ze dat zorgverstrekkers er tijdens huisbezoeken mogen parkeren.

Zorgverstrekkers melden zich eveneens aan via de gemeentelijke website. Zij ontvangen dan een Zorgparkeerkaart en plaatsen deze kaart met hun contactgegevens achter de voorruit van hun auto. Zo kan een bewoner de zorgverlener contacteren om de plaats vrij te maken als het nodig is.

Je aanvraag voor de Zorgparkeer-sticker om zo een zorgparking aan te bieden kan je  hier indienen.

Wil je als zorgverlener graag beroep doen op een Zorgparking, dan kan je je aanvraag hier indienen.

Op het stratenplan vind je het overzicht met zorgparkeerplaatsen. Dit plan wordt regelmatig bijgewerkt.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met de de dienst omgeving, 03 288 21 50 of mobiliteit@wijnegem.be