Wijnegem neemt deel aan campagne #ByeByeGazon.

Gepubliceerd op donderdag 4 mei 2023 om 13:27
Door jouw tuin wilder en natuurlijker te maken, kan je bijdragen aan een hittebestendiger en biodiverser klimaat. Dat is de kernboodschap van de actie #ByeByeGazon. Zelfs met één vierkante meter natuur maak je al een groot verschil. Een boodschap waar Wijnegem nu ook haar schouders onder zet.

Wat doet Wijnegem voor #ByeByeGazon? 

Wijnegem neemt voor de eerste keer deel aan #ByeByeGazon en wil het goede voorbeeld geven door bepaalde stukken gras nog maar 2 tot 3 keer per jaar te maaien. Dat is alvast het geval bij delen van het binnenplein en de tuin van het gemeentehuis. Ook het park, een deel van het grasveld aan het woonzorgcentrum, en het gras in de dreef en aan de vijver van het park worden regelmatig gespaard van een goede knipbeurt. In de toekomst zullen er op de speelpleintjes, de Vaartdijk en langs de Merksemsebaan ook fleurige stukjes grasland met kruiden en bloemen te zien zijn. Maar om écht een impact te maken, kan jij ook helpen door een stukje natuur in je tuin haar eigen weg te laten gaan. Op de website byebyegazon.be kan je leuke ideeën vinden en ingeven hoeveel vierkante meter je laat staan voor de biodiversiteit in onze gemeente. 

Vraag je gratis bermbordje aan! 

Wist je dat je een gratis bermbordje kan aanvragen zodat jouw berm met rust gelaten wordt? Je kan het bermbordje aanvragen via www.byebyegazon.be of ze ophalen bij het gemeentehuis of in de bibliotheek. Zet het bordje in de berm en zo weet de maaiman dat hij jouw berm niet mag maaien.