Werkzaamheden - Eikenlaan/Brouwerslaan/Koolsveldlaan/ Wommelgemsteenweg

Gepubliceerd op woensdag 21 jun 2023 om 11:00
Op deze pagina vind je alle informatie over de wegenwerken aan de Eikenlaan, Brouwerslaan, Koolsveldlaan en Wommelgemsteenweg die in augustus van start gaan. Via deze weg willen we jullie tijdig op de hoogte houden van de aankomende fases.

De plannen 

Bij de heraanleg van de bovengenoemde straten is er gekozen voor maximale waterinfiltratie. Eerder namen we in ons klimaatplan op dat we meer ruimte willen maken voor water en dit is een mooi voorbeeld van hoe we dit willen doen. De parkeerstroken worden infiltrerend en de grotere en ruimere plantsoenen kunnen het regenwater opvangen.

De rijwegen worden visueel versmald en er is een duidelijke scheiding tussen de parkeerstroken en de rijweg. Het aantal parkeerplaatsen is in zijn geheel behouden. Daarnaast voorzien we asverschuivingen als snelheidsremmers en de kruispunten worden verhoogd. Verder worden alle straten voorzien van een volwaardig fietspad aan beide zijden. Ook hierin verwijzen we graag naar ons klimaatplan waarmee we een mentaliteitswijziging willen teweegbrengen van de auto naar de fiets.

Tenslotte wordt de Brouwerslaan een fietszone en enkelrichtingsverkeer. Je zal deze laan enkel nog in de richting van de Turnhoutsebaan kunnen gebruiken als automobilist. Fietsers kunnen langs beide richtingen de straat in.

Fase 1

Starten doen we op 7 augustus met het kruispunt van de Wommelgemsteenweg. De eerste fase zal afgerond zijn voor de brug wordt afgesloten rond 31 oktober. 

Hieronder vind je het plan voor de Wommelgemsteenweg:

Op onderstaand plan kan je de wegomleiding bekijken:

Het verloop nadien wordt op dit moment nog bekeken en zal steeds tijdig worden gecommuniceerd naar de bewoners.