Wegwerken van grote niveauverschillen in de rijweg van de Houtlaan

Gepubliceerd op vrijdag 18 mrt 2022 om 10:51
In het kader van het grote onderhoud zal het Vlaams Gewest de Houtlaan tussen de Turnhoutsebaan en de Merksemsebaan aanpakken. Dit is noodzakelijk omdat de niveauverschillen in dit gedeelte van de Houtlaan gevaarlijk zijn. De werken vangen vermoedelijk aan op 19 april en duren tot eind juni 2022.

De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:

  • volledige vernieuwing van de rijweg, waarbij de grote niveauverschillen worden weggewerkt;
  • doortrekken dubbelrichtingsfietspad met bescherming langs de westzijde (Antwerpen), zoals in het vak ’s Gravenwezelsesteenweg – Merksemsebaan;
  • aanbrengen van verkeerslichten ter hoogte van de Ertbruggestraat (waar momenteel de gele paaltjes staan);
  • na de werken wordt de toegelaten snelheid op dit deel van de Houtlaan verlaagd naar 70 km/u.

Het verkeer op de Houtlaan blijft mogelijk tijdens de werken, maar wel op één rijstrook in elke richting. Omdat er filevorming wordt verwacht, zal er een bijkomende omleiding worden voorzien via de Bisschoppenhoflaan en de ring rond Antwerpen. Probeer tijdens de werken de omgeving zoveel mogelijk te vermijden.

Op 19 april start fase 1, die een vijftal weken duurt. Ook fase 2, die later aanvangt, zal een vijftal weken duren. De laatste fase duurt een weekend. Dit weekend zal er geen verkeer mogelijk zijn op dit gedeelte van de Houtlaan. Zo kan het kruispunt met de Ertbruggestraat dat weekend volledig worden afgewerkt. Deze timing kan veranderen, wanneer er sprake is van onvoorziene omstandigheden. Updates over de werken vind je terug op deze pagina.