Chikara bestaat 25 jaar 

Op zaterdag 26 april 2014 viert Ju-Jitsu-club Chikara Wijnegem haar 25 jarig bestaan in Wijnegem. In 1989 ontstaan en ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in onze Gemeente.  Deze heugelijke gelegenheid vieren ze met een demonstratie in het gemeentelijk sportcentrum. Iedereen welkom.  De deuren worden geopend om 13.30 u en de demonstratie start om 14 u.

Info

chikara.wijnegem@gmail.com  

www.chikara.be

 

25 jaar Chikara Wijnegem, een mooi verhaal !

Gedreven door hun enthousiasme en overtuiging werd Chikara in 1989 opgericht door Marc Scholiers en Fred Monsieurs, enkele leden uit de toenmalige Ju-Jitsu-club uit Schilde. Ze besloten hun eigen weg te gaan en een Ju-Jitsu-club op te starten volgens hun eigen filosofie. In september van dat jaar gingen de eerste trainingen van start. Chikara was geboren en meteen ook de start van een succesvol verhaal.

Bij de opstart werd een tijdelijke stek gevonden in de Chirolokalen van Wijnegem. De locatie voldeed aan onze noden hoewel er een aantal praktische nadelen waren zoals de afwezigheid van douches, beperkte verwarmingsmogelijkheden en het steeds herleggen en wegleggen van de matten voor en na elke training. Desalniettemin steeg het ledenaantal zienderogen waardoor onze tatami evenredig mee moest groeien. Na enkele jaren was de limiet echter bereikt en werd er uitgekeken naar een grotere zaal. Dat was het moment dat de plannen ontstonden om een eigen DOJO te bouwen.

Los van de financiële middelen bleek het niet eenvoudig te zijn om een gepaste locatie in Wijnegem te vinden. Na een lange zoektocht bracht uiteindelijk de beslissing van het gemeentebestuur om een sporthal in Wijnegem te bouwen de oplossing. Sinds 2000 trainen we dan ook in een modern sportcomplex met alle ruimte en accommodatie die we ons kunnen wensen. We beschikken momenteel over 200 m2 tatami waarvan er permanent 120 m2 ligt. Aansluitend bevindt zich de parketzaal van 200 m2 wat het voordeel biedt dat we onze tatami eenvoudig kunnen uitbreiden voor de drukbezette jeugdtrainingen.

Door de jaren heen hebben wij heel wat leden zien komen, zien gaan, maar ook zien terugkomen wat het beste bewijs is dat de “Chikara formule” werkt.

Het doet ons vooral plezier dat de meesten met heel fijne herinneringen terugblikken op de trainingen en de gezellige "after-trainingen".

De geslaagde festiviteiten, zoals de pannenkoekenavonden, de BBQ's, de kwissen, de paëlla-avond, de weekends, de uitstappen, de onvergetelijke deelnames aan de paasmarkten en vooral onze demonstraties n.a.v. het 5-10-15-20-jarig bestaan, staan bij velen in het geheugen gegrift.

Ook onze deelname aan het Wijnegemse leven, deelname aan sportdagen, de grabbelpas, de week van de sport en talrijke andere activiteiten door de jaren heen dragen bij aan het succes en wat de club vandaag uitstraalt. Chikara is voor velen meer dan alleen maar een sportclub, het is een hechte vriendenkring geworden.

Ondertussen bestaat Chikara 25 jaar en mogen we met enige fierheid stellen dat onze club is uitgegroeid tot een vaste waarde binnen Wijnegem en de rondom liggende gemeenten. Marc Scholiers is als oprichter vandaag nog steeds actief binnen de club maar heeft een aantal jaren geleden de fakkel doorgegeven aan Peter Vandenhoutaer en Egbert Nuyts die vandaag de trainingen leiden. Beiden zijn ze er vanaf de allereerste training bij en hebben ze van het startshot mee vorm aan de club gegeven.

Ons 25 jarig bestaan zal dan ook zeker niet onopgemerkt voorbij gaan en 2014 wordt een feestelijk jaar. Om onze verjaardag te vieren organiseren we een demonstratie op zaterdag 26 april 2014 in het gemeentelijk sportcentrum van Wijnegem, meteen het startshot van de feestelijkheden.

Uiteraard is het succes van de club te danken aan de onbaatzuchtige inzet van de vele vrijwilligers die er samen voor willen gaan. Zowel onze jeugdbegeleiders, ons secretariaat en alle andere helpende handen die op een of andere manier hun steentje bijdragen. Langs deze weg wil ik hen dan ook uit naam van mezelf en het voltallige bestuur uitdrukkelijk bedanken en feliciteren voor hun belangeloze inzet. Zonder hen zou Chikara nooit geworden zijn wat het vandaag is.

Egbert Nuyts, voorzitter Chikara Wijnegem