Ouderenweek 

Van 20 tot en met 24 november
 
Cultuur verbindt!
 
Maandag 20 november van 14 uur tot 17 uur
Babbelcafé & Boekenhoekje
De anderstaligen en de Nederlandstalige vrijwilligers nodigen je uit om kennis te maken met hun taal, cultuur en voedsel. In de lounge van de bibliotheek vind je boeken en muziek van deze landen.
Deelname gratis.
 
Dinsdag 21 november van 10 uur tot 12 uur
Bezoek bio boerderij De Dobbelhoeve en omliggende velden
Er wordt uitleg gegeven over het werk op de velden, bio groenten... Er wordt tijd voorzien voor een drankje en een snackje uit de winkel.
Samenkomst aan bio boerderij De Dobbelhoeve, Goorstraat 43 te Schilde om 10 uur
Deelname gratis.
 
Woensdag 22 november van 9 uur tot 11 uur
Herdenk - reflecteer - VERBIND - help
ComingWorldRememberMe
Door het engagement van al de betrokken mensen worden verleden, heden en toekomst met elkaar verbonden en wordt de land art installatie uiteindelijk een grens- en generatieoverschrijdend symbool van vrede.
CWRM wil met de art installatie niet alleen een respectvolle, artistieke herinnering creëren voor de slachtoffers van de Groote Oorlog, we willen ook helpen. De wereldwijde solidariteitsactie die we met de peter- en meterschappen zullen genereren, heeft als doel kinderen te steunen die vandaag ten gevolge van oorlogssituaties in fysieke en/of psychische nood zijn.
Beperkt aantal deelnemers - uur van voorkeursessie vermelden (sessie van 9 uur tot 10 uur of sessie van 10 uur tot 11 uur)
In de boerderij van 't Gasthuis.
Deelname: € 5
 
Donderdag 23 november van 14 uur tot 17 uur
'Van boek tot open doek...' door Luc De Clerck
Een toneelregisseur is degene die een toneelvoorstelling vorm geeft en voor een groot deel ook organiseert. Hij begeleidt de acteurs, decorbouwers, kostuum- en lichtontwerpers, bepaalt de inhoudelijke lijn en de uiteindelijke voorstelling. Kort gezegd, de artistieke leiding van een voorstelling berust bij de regisseur.
Luc begon zijn carrière in de toneelwereld als muziekrepetitor. In Wijnegem kent iedereen hem als acteur en regisseur bij het KWTG.
In het theater van 't Gasthuis.
Deelname gratis.
 
Vrijdag 24 november om 11 uur
Broodje Film Extra: Achter de Wolken
Emma en Gerard komen elkaar na meer dan 50 jaar weer tegen. Ooit waren ze geliefden, maar het leven liep anders. Zij trouwde met zijn beste vriend. Vijftig jaar later vinden ze elkaar terug en worden opnieuw verliefd. Kan je aanknopen met wat je vijftig jaar eerder achterliet? Het verhaal van een overweldigende laatste liefde, beleefd met de intensiteit van de eerste.
In het theater van 't Gasthuis.
Deelname: € 5 met broodje, € 3 zonder broodje
 
Inschrijven voor deze activiteiten voor 6 november.
Cultuurdienst: cultuur@wijnegem.be of 03 288 21 80