Wijnegemse Roots: Dimitri Antonissen 

Dinsdag 18 september om 20 uur
 
Dimitri Antonissen, hoofdredacteur bij Het Laatste Nieuws, maakt elke dag een klassieke krant, maar toont ook videoreportages via snapchat, live-interviews op facebook, virtual reality enz. Qua organisatie vindt hij dit een hele uitdaging, maar tegelijkertijd is het voor hem ook een geweldige speeltuin als geboren creatieveling met elke dag nieuwe mogelijkheden om de journalistiek weer uit te vinden.
Luister op het puntje van je stoel naar de scherpe vragen van Dierdre Timp. Met een vleugje humor weet zij wellicht ook onze volgende gast in de reeks Wijnegemse roots én het publiek te verrassen.
 
In het theater van 't Gasthuis
Tickets: € 5 inclusief drankje

Lezing: 'Klimaatverwarring' door Pieter Boussemaere 

Dinsdag 23 oktober om 19.30 uur
 
Klimaatverwarring?
Nee, geen spellingsfout. ‘Eerste hulp bij klimaatverwarring’ brengt je aan de hand van uitdagende vragen de essentie van de klimaatkwestie bij. Ondanks de vele media-aandacht is er nog veel verwarring (lees: foutieve info) over dit onderwerp. Deze lezing is een weerslag van zijn gelijknamig boek Eerste hulp bij klimaatverwarring (Davidsfonds, 2015). Het geeft een overzicht van de klimaatomstandigheden in heden, verleden en toekomst, met als rode draad het verhaal achter de ontdekking van het probleem, de controverse errond en de duizelingwekkende belangen waarin het verstrikt raakte.
Zonder twijfel zal ook jij tot nieuwe en zelfs onverwachte inzichten komen.
Momenteel werkt Pieter aan een nieuw klimaatboek dat nog in 2018 verschijnt en weldra te vinden is in de bib.
Een organisatie van de GROS.
 
In de conferentiezaal van 't Gasthuis
Tickets: € 5

Wijnegemse Roots: Marius Mannes en Soetkin Baptist 

Dinsdag 27 november om 20 uur
 
Mezzosopraan Soetkin Baptist is bij het brede publiek bekend als de hoofdzangeres van de groep  ISHTAR, de Belgische inzending voor het Eurovisie-songfestival in 2008 met het liedje O julissi na jalini . Van september 2013 verbleef Soetkin een jaar in Noorwegen waar ze werkte aan een eigen repertoire waaruit het project Furua is ontstaan samen met haar vriend Marius Mannes, een Wijnegemnaar die 2 jaar geleden samen met Soetkin naar Noorwegen trok.
Muziek zit Marius Mannes in de genen als zoon van een pianiste en een cellist. Samen met zijn broer Michael Mannes staat hij al van kindsbeen op de planken met onder andere concertreizen in Polen en Frankrijk.  Marius is tegenwoordig vooral actief als solist.
Voor het eerst een duo te gast bij Dierdre Timp. Een Wijnegemse roots met boeiende vragen, verrassende antwoorden en een vleugje muziek.
 
In het theater van 't Gasthuis
Tickets: € 5, inclusief drankje