Wijnegem Wiest 

Iedere maandagavond vanaf 8 oktober
 
Nieuw seizoen Wijnegem Wiest
wekelijks vanaf maandag 8 oktober van 20 tot 23 u
In de Foyer van ’t Gasthuis. Welkom zonder inschrijving vooraf.
Statistieken: wij mochten in Wijnegem sinds de start vorig jaar in november 65 individuele wiezers ontvangen, waaronder 33 Wijnegemnaren, 16 stedelingen (Deurne, Borgerhout, Mortsel, Berchem) en 16 'boerkes van den buiten' (Schilde, Brasschaat, Oelegem, Brecht, Wommelgem, Zoersel).
Sommigen kwamen slechts enkele keren, de meesten behoren inmiddels tot de harde kern. Wekelijks wiezen 15 tot 25 dames en heren (4  tot 6 tafels) in 't Gasthuis.
Aan het geslaagde en gesmaakte Antwerps Kampioenschap Wiezen in maart namen 52 individuele spelers deel, waaronder ook een vijftal Wijnegemnaren die zich goed weerden (ereplaatsen 3 en 5).
Zaterdag 15 december: Antwerps Kampioenschap Rikken 2018 in ’t Gasthuis!

Babbelpunt - Conversation Corner 

In 't Gasthuis.
Maandagen van 13.30 uur tot 15.30 uur
 
Babbelpunt is een intercultureel ontmoetingsmoment waar anderstaligen met Nederlandstalige vrijwilligers aan tafel schuiven. Ze praten er, in het Nederlands, over dagdagelijkse dingen zoals werk, hobby en familie. Voor anderstaligen is dit dé manier om hun Nederlands te oefenen op een leuke manier.
De vrijwilligers moeten geen taalexperts zijn. Een goede dosis enthousiasme, een gezonde interesse in andere culturen en een vleugje geduld is al meer dan genoeg.
 
Meer info: dienst Cultuur, 03 288 21 80 of cultuur@wijnegem.be

Wijnegem schaakt 

Iedere woensdagavond vanaf 20 uur kan u in de foyer van 't Gasthuis terecht voor een spelletje schaak. Meerdere schaakborden worden ter beschikking gesteld en Joe zorgt ervoor dat ook de innerlijke mens niets tekort komt.
 
 
Op vrijdagnamiddag neemt Willy de honneurs waar in de foyer. U kan bij koffie of pint een babbeltje komen slaan of een spelletje Rummikub spelen. Telkens van 14 uur tot 17 uur, in de winter van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Atelier Kiwi 

't Jeugdatelier Kiwi is een initiatief van 't Gasthuis, gericht op jongeren van 7 tot 15 jaar. Maandelijks komen we bijeen om toffe, creatieve dingen te ondernemen.
 
Programma:
 
20 oktober: Halloween
Bij Halloween hoort griezelige versiering, daarom maken we spookpotjes, vleermuizen en slijm.
17 november: Spetter & spat
Regen is niet echt leuk als je buiten wilt gaan spelen, maar je kan er wel toffe dingen rond knutselen. Zo kan je parapluutjes maken uit papier en mooie druppel en spat schilderijen.
15 december: Kerstknutsels
Kerstmis staat weer voor de deur en daar horen natuurlijk ook enkele leuke kerstknutsels bij.
 
Prijs: € 3 met jongerenpas - € 4 zonder jongerenpas
Inschrijven aan de balie van 't Gasthuis, 03 288 21 80 of cultuur@wijnegem.be

De Buurderij 

Elke dinsdag van 17 uur tot 18.30 uur
 
Welkom in onze Buurderij. Elke week vind je hier lekkere lokale kwaliteitsproducten van boerderijen en producenten uit de buurt. Groenten, fruit, zuivel, vlees, vegetarische alternatieven, bereide schotels en ambachtelijke lekkernijen, onze Buurderij verkoopt het allemaal. Kom en ontmoet de producenten en ontdek een nieuwe manier van eten die ook de lokale landbouw en economie ten goede komt.
Bestel vooraf via www.boerenenburen.be. Of kom vooraf eens kennismaken. Boer Erwin legt je graag uit hoe de (mest)vork in de steel zit.
 
In de agora van 't Gasthuis.

Wijnegems Poppentheatergezelschap 

Dit jonge gezelschap heeft op korte tijd een mooi parcours afgelegd. Hun roots liggen in poppenkast Fliere. Na een oproep in Info Wijnegem kwamen de geïnteresseerden samen en bleek er genoeg potentieel aanwezig te zijn om van start te gaan. Prachtig om zien hoe 'het kleine Wijnegem' alles in huis heeft: poppenspelers, scenarioschrijvers, licht- en geluidstechniekers, muzikanten, naaisters, enz. Vorig seizoen organiseerden we een cursus poppenspel en speelde het gezelschap al voorstellingen 't Gasthuis en op Zomergem. Het komende jaar spelen ze o.a. op het Highland Festival en zitten ze in de reeks kleutertheater van 't Gasthuis. Goed bezig!
Mensen die interesse hebben in poppentheater en mee willen aansluiten, zijn welkom.
Contact: cultuur@wijnegem.be of 03 288 21 80
 
Dienst Cultuur
't Gasthuis
Mike Struyf - Leen Bosschaerts
Telefoon: 03 288 21 80
Fax: 03 288 21 89
Turnhoutsebaan 199, 2110 Wijnegem
Openingsuren:
Ma. Di. en Do. van 10 uur tot 12 uur en van 16 uur tot 20 uur
Wo. van 16 uur tot 20 uur
Vr. en Za. van 10 uur tot 12 uur
Juli en augustus:
Ma. Di. Wo. en Do. van 18 uur tot 20 uur
Vr. en Za. van 10 uur tot 12 uur