Het Humorabonnement: Bas Birker 'Je Moeder!' (try-out) 

Zondag 7 januari om 20.30 uur
 
Zeven jaar geleden verruilde comedian Bas Birker Nederland voor Antwerpen. Hij sloeg er een Vlaamse schone aan de haak en ze kregen een dochter. Het Antwerps dialect heeft hij bijna onder de knie, maar leven in een multi-raciaal gezin blijkt toch lastiger dan gedacht.
Kamperen voor een school, creatief boekhouden en sluiproutes zoeken om de wodca-controle te omzeilen, Bas heeft alles al geprobeerd om in te burgeren. Maar het blijft wringen.
In 'Je Moeder!' beseft Bas nog maar eens dat stappen wandelen is, terwijl wandelen eigenlijk lopen is, lopen rennen, een kop een tas en een tas een sacoche. Alsof hij het moet uitleggen aan een kind. Zijn kind. Een verknipt kind. Je blijft tenslotte de dochter van nenollander en Je Moeder!
Nog nooit ging je zo graag naar Je Moeder! Logisch ook. Want Je Moeder was nog nooit zo grappig.
 
In het theater van 't Gasthuis.
Tickets: vvk € 11 - kassa € 12
Abonnement voor de vier voorstellingen: € 40

Het Humorabonnement: Veerle Malschaert 'Boegbeeld' 

Donderdag 18 januari om 20.30 uur
 
'Boegbeeld' is een onewoman comedyshow maar eentje van het soort dat je nooit eerder zag. Een show waar je mag lachen... én huilen. Want dat doet ze zelf ook, Veerle Malschaert. In deze taboedoorbrekende voorstelling houdt ze een pleidooi voor LOL én COL: laugh én cry it out loud. Want anders ontploft ge.
Als moeder van 2 kinderen, pas gescheiden en soms ontroostbaar wil ze vooral een BOEGBEELD zijn. Sterk, maar kwetsbaar!
Ze hapt naar adem als een viske in een zee van tranen. En als publiek hap je mee. Een rollercoaster van emoties waarnaar ge staat te kijken en wilt blijven kijken, wordt virtuoos afgewisseld met de juiste dosis humor en een schaterlach.
Veerle Malschaert is authentieker en kwetsbaarder dan ooit tevoren. Ze kent en beheerst de kracht van de anekdotiek en het persoonlijke als geen ander en breekt haar eigen verhaal open naar universele en actuele thema's. Sterker nog: haar verhaal zuigt je mee en voor je het goed en wel beseft beland je in een warm feest van heerlijke herkenbaarheid. Het soort herkenbaarheid dat verlicht en troost als een warm, zacht dekentje. 'Boegbeeld' is de must see van het jaar.
Tekst en spel: Veerle Malschaert - Coach/regisseur: Walter Janssens
 
In het theater van 't Gasthuis.
Tickets: vvk € 11 - kassa € 12
Abonnement voor de vier voorstellingen: € 40

Aperitiefconcert: 'Ratas del viejo Mundo' 

Zondag 26 november om 11 uur
 
Onder het palindroom OSSESSO brengt Ratas del viejo Mundo een selectie van de meest beklijvende pre-barokke madrigalen (o.a. Willaert, Lassus, de Monte...) en instrumentale werken uit de 16de eeuw. Gretigheid, kleur, subtiliteit en persoonlijkheid zijn kenmerkend voor het spel van dit schitterende ensemble.
 
In het Annuntia-instituut, Kerkhofstraat 10.
Tickets: vvk € 10 - kassa € 12
Abonnement voor de drie concerten: € 27

't Gasthuis Klassiek: 'Jubileum (met z'n) vieren' 

Zondag 10 december om 11 uur
 
'Jubileum (met z'n) vieren'
Ons twintigste concert in de reeks 't Gasthuis Klassiek!
Patrizia Hardt - zang
Hermelinde de Smet - barokviool
Piet Van Steenbergen - gamba
Dominik Riepe - klavecimbel
 
Zondag 4 februari 2018 om 11 uur
 
'Basso (non) continuo'
Hermelinde de Smet - barokviool
Phyllis Bartholomeus - barokcello
Dominik Riepe - klavecimbel
 
Zondag 4 maart 2018 om 11 uur
 
Hermelinde de Smet - barokviool
Dominik Riepe - clavichord
 
In de kapel van 't Gasthuis.
Tickets: vvk € 10 - kassa € 12 -12 aar en 65+: vvk € 8 - kassa € 10
Abonnement voor de drie concerten: € 25

Doek (try-out) 

Woensdag 13 december om 20.30 uur
 
Een ouderwetse komedie in de goede zin van het woord. Een verhelderend toneelstuk over echt en onecht, op het toneel, in de kunst en in de liefde. Hoewel... verhelderend?
Niemand wil meer met Richard werken, want Richard is de belichaming van de cliché-acteur. Hij drinkt, speelt op café voor onbegrepen kunstenaar, is narcistisch, megalomaan en strontvervelend.
Als bij de repetities van een nieuwe voorstelling de zoveelste actrice huilend wegloopt, blijft er maar één actrice over die de vrouwenrol zou kunnen spelen: Richards oude liefde Lies, met wie hij dit stuk al op het conservatorium speelde. We volgen de repetities van Richard en Lies en zien hoe ze weer aan elkaar moeten wennen, herinneringen ophalen, rollen spelen en terugdenken over keuzes die hun levens bepaalden.
DOEK won de AVRO Toneel Publieksprijs 2011 en toerde reeds meermaals met groot succes in Nederland en Duitsland.
Spel: Katelijne Verbeke & Daan Hugaert
Regie: Tania Poppe - Tekst: Maria Goos
 
In het theater van 't Gasthuis.
Tickets: vvk € 12 - kassa € 13

'Kerst-Miss anders bekeken' 

Zaterdag 16 december om 20 uur
Zondag 17 december om 15 uur
 
De bijzonder eigenwijze mix van overbekende tot vers geschreven nieuwe kerstliedjes, zowel ernstige als hilarische teksten, overgoten met een stevige portie humor, in beeld gebracht door een enthousiast ronddwarrelend ballet en begeleid door een kleurrijke smeltkroes van getalenteerde muzikanten uit diverse muziekgenres vormt al jaren de vertrouwde basis van de kerstshows van sopraan Kristina Meganck en woordkunstenaar Roger Nupie.
Dit jaar kleuren ze met 'Kerst-Miss anders bekeken' resoluut nog een heel stuk verder buiten de gangbare traditionele kerstconcertlijntjes en nodigen ze de frontmannen van de punkrockgroep M.A.T.E? mee op het podium. En weerklinkt daar ook niet ergens een mannenkoor?
Redenen genoeg om niet alleen de kerstballen en -kalkoenen beginnen te plannen, maar ook om voor jezelf en al wie je lief heeft alvast plaatsen te reserveren voor deze 'Kerst-Miss anders bekeken'.
 
In het theater van 't Gasthuis.
Tickets: vvk € 15 - kassa € 20
 
Dienst Cultuur
't Gasthuis
Mike Struyf - Leen Bosschaerts
Telefoon: 03 288 21 80
Fax: 03 288 21 89
Turnhoutsebaan 199, 2110 Wijnegem
Openingsuren:
Ma. Di. en Do. van 10 uur tot 12 uur en van 16 uur tot 20 uur
Wo. van 16 uur tot 20 uur
Vr. en Za. van 10 uur tot 12 uur
Juli en augustus:
Ma. Di. Wo. en Do. van 18 uur tot 20 uur
Vr. en Za. van 10 uur tot 12 uur