Wijnegem Zapt 

Maandag 30 april 
 
Wijnegem Zapt is sinds 2000 de organisator van de jaarlijkse muzikale kroegentocht door de gemeente Wijnegem. Met een tiental podia, verspreid over de cafés, het jeugdhuis en ‘t Gasthuis trachten we een ruim aanbod te bieden van verschillende muziekgenres aan alle muziekliefhebbers van de gemeente, maar ook daarbuiten.
 
De kroegentocht is verdeeld in drie “sets” zodat iedereen drie volledige optredens kan bijwonen op de ganse avond. Elke groep treedt op om 21 u, 22.30 u en 0.00 u. De aftrap, met concert, wordt om 19.30 u gegeven in open lucht.
 
Of je kan natuurlijk naar believen ‘zappen’ van het éne podium naar het andere.
 
Tickets zijn te koop bij de deelnemende cafés en organisaties.

Wijnegem On Stage 

Zaterdag 26 mei om 13 u
Muziek & Woordacademie
 
Wijnegem On Stage is ondertussen een vaste waarde in de jaarkalender van de academie. En dit jaar gaan we nog een stapje verder! Vijf podia, goeie muziek en toneel, een leuke festivalsfeer, foodtrucks, veel speelruimte en het belangrijkste: al het beste wat onze academie te bieden heeft. Alle afdelingen van de school zullen er zijn. Kom kijken naar de pop-, rock- en jazzgroepen, het orkest, de woordklassen, de klassieke ensembles, de kinderen uit onze AMV-klassen die samen gaan zingen, leerlingen van de afdeling inclusief… Zaterdag 26 mei wordt één groot feest en dat wil je echt niet missen. Iedereen welkom tussen 13 en 18 u in ’t Gasthuis in Wijnegem
 
’t Gasthuis
Gratis inkom

Slotconcert Academie 

Maandag 25 juni om 19.30 u
Muziek & Woordacademie
 
Een goeie traditie moet je in ere houden en daarom viert de muziek- en woordacademie het einde van het schooljaar zoals ze dat elk jaar doet: met een spetterend slotconcert. Om 19u30 starten we in de kerk van Wijnegem en kan je genieten van enkele sterren van onze academie. Tussendoor maken we ook tijd om de diploma’s uit te delen. Iedereen is welkom, dus kom zeker kijken en maak kennis met onze school.  
 
Meer info via info@academiewijnegem.be, onze website of onze Facebookpagina.
 
Kerk Wommelgemsteenweg 34
Gratis inkom
 
Dienst Cultuur
't Gasthuis
Mike Struyf - Leen Bosschaerts
Telefoon: 03 288 21 80
Fax: 03 288 21 89
Turnhoutsebaan 199, 2110 Wijnegem
Openingsuren:
Ma. Di. en Do. van 10 uur tot 12 uur en van 16 uur tot 20 uur
Wo. van 16 uur tot 20 uur
Vr. en Za. van 10 uur tot 12 uur
Juli en augustus:
Ma. Di. Wo. en Do. van 18 uur tot 20 uur
Vr. en Za. van 10 uur tot 12 uur