Kleinkunst: Lies & Jeroen 'Alles heeft z'n tijd' 

Zaterdag 29 september om 20 uur
 
EP voorstelling 'Alles heeft z'n tijd'
Lies & Jeroen verrassen het publiek met herkenbare nummers van eerlijke makelij. Kortstondig gerijpt, maar diep geworteld. De haarfijne samenzang in combinatie met 2 akoestische gitaren stuwt het geheel naar ongekende hoogten.
Voor hun eerste EP lieten ze zich omringen met muzikanten die reeds ruimschoots hun sporen verdienden in de (Nederlandstalige) muziekwereld. De opnames gebeurden in de Room 13 Studio van Yves Meersschaert (Kris De Bruyne Trio, Le grand beateau). Multi-instrumentalist Thomas Noël (Lieven Tavernier, The city song) kiest de juiste klankschakeringen met gitaren en toetsinstrumenten allerhande. Tine Allegaert kleurt het geheel met sfeervolle trompetarrangementen.
 
In het theater van 't Gasthuis
Tickets: vvk € 5 - kassa € 7

Coupe Theater: 'Hard Hart' 

Dinsdag 16 oktober om 14 uur
Woensdag 17 oktober om 20.30 uur
 
'Hart hard' is een ontroerend verhaal naar een prachtig scenario van Stefan Perceval in een regie van Rikkert Van Dijck. Een beklijvend theaterstuk over twee zussen die het plots moeten redden in een wereld zonder hun moeder. Een bijzonder verhaal over gemis en eenzaamheid, maar ook over onvoorwaardelijke liefde en fantastische dromen.
​Aan haar sterfbed beloven de zussen altijd voor elkaar te zullen zorgen. Terwijl de oudste elke dag gaat werken, moet de jongste binnen blijven voor haar gezondheid. Zij fantaseert over een wereld waar haar moeder een engel is, waar ze geen kwetsbaar hart meer heeft en waar ze kiest voor een 'hard hart'.
Stilletjes droomt ze over hoe het zou zijn als hun moeder hen komt halen. Het gemis weegt erg zwaar, maar ze hebben elkaar: 'van zuster tot zuster, tot de dood hen scheidt'.
 
In het theater van 't Gasthuis
Tickets: vvk € 9 - kassa € 10

Club: Dok & Djivagoos 'Pokahontas' 

Zaterdag 20 oktober om 20.30 uur
 
De beste Neil Young - tribute band van de lage landen.
Marc ‘Dok’ Arts uit Wommelgem is Rock & Roll pur sang, de reïncarnatie van de nog steeds springlevende Neil Young. Met zijn band ‘Pokahontas brengen ze een uniek akoestische programma uit het oeuvre van de muzikale indiaan/songwriter/prediker Neil Young.
De blend van de stemmen van Dok en Ellen is uniek, de sfeer klopt helemaal. Doe je ogen toe en je waant je op een concert van de grootmeester himself.
Akoestisch, integer, teder, en R&Roll en met een mooie ziel.
The Band:
Dok (Mark Arts): Gitaar en lead-vocals
Ellen Aerts: Percussie en back-vocals
Marc Aerts: Bas en back-vocals
Bill (Fred De Geus): Gitaar, steal, banjo, mandoline en back-vocals 
 
In de agora van 't Gasthuis
Tickets: vvk € 5 - kassa € 7

Humorabo: Nele Goossens 'Dag Janine en dag José' 

Dinsdag 23 oktober om 20.30 uur
 
De gevierde, zeer vinnige, nooit op haar mondje gevallen cabaretière Nele Goossens heeft een beslissing genomen!
Na zich drie jaar lang door weer en wind op pad te hebben gewaagd voor iéder bordje met daarop "Te koop!", heeft onze fiere heldin de knoop doorgehakt: zij heeft zich, in haar eentje, een waarachtig huis aangeschaft! In haar eigen ogen een regelrechte villa – maar wél eentje dat nog moet worden verbouwd. Niet erg, Nele voelt zich best lekker tussen het grove werkvolk, zelfs doet zij eigenhandig enige cementmolens sneller draaien.
Ze werkt hard om de boel in te richten - naar een eigengemaakt paradijs, als het even kan. Een totaal nieuw leven! Maar.... durft zij nu ook een bezoek te brengen aan de nieuwe kruidenier? De nieuwe bloemist? En die eigenaardige buren, Janine en José - zou Nele het aandurven om hen uit te nodigen voor haar housewarmingparty? ‘Dag Janine en dag José’ is de derde zelfgeschreven onewomanshow van Nele. Het is een luchtige vertelling over het leven van alledag maar met onderliggend een gevoelige noodkreet om een integer bestaan.  Een niéuw bestaan, als het mag van hierboven.
Argeloos grappig, snel en gevarieerd, maar dus zeker ook een tikkeltje literair. Herkenbaar voor ieder die zich, in deze jachtige wereld, een beetje een houvast bijeen droomt.
Met:
Nele Goossens
Tanja Van der Sanden: spelcoach
Colette Notenboom: regie, coach
 
In het theater van 't Gasthuis
Tickets: vvk € 12 - kassa € 14

Wortels: Lieven Van Vaerenbergh 'Chan-Song' 

Zaterdag 26 oktober om 14 uur en om 20.30 uur
 
Lieven Van Vaerenbergh werd geboren in Balen-Wezel in een muzikaal gezin van zes kinderen.
Binnen het circuit kennen velen hem nog als geluidstechnicus voor bekende kleinkunstartiesten zoals Dimitri van Toren, Kris De Bruyne, Jan De Wilde, Miek en Roel, Della Bosiers… 
Uit liefde voor Franse chansons begon hij met het schrijven van Nederlandse hertalingen van Franse liederen van grootheden zoals Jacques Brel en Georges Brassens. Dit leidde tot een stemmig en muzikaal-poëtisch programma ‘Ondertiteld – Sous-titré’.
Nog recent heeft hij een tweede programma uitgewerkt met hertalingen van Engelse songs (Bob Dylan, John Lennon, Nick Cave, Eric Clapton, John Denver, Tom Waits, Johnny Cash…) onder de titel ‘Met andere woorden – In other words’.
Vanuit die twee programma’s kan hij vandaag dan ook een mooie contaminatie maken van al zijn zelf hertaalde Franse chansons en Engelse songs onder de naam ‘CHAN-SONG’.
Zijn stemmige luisterliederen gaan over de vele thema’s van het leven beginnend met de letter ‘L’ zoals Leren, Lachen, Lijden, Loslaten … en… Lieven. Zichzelf begeleidend op gitaar brengt Lieven de prachtige oude chansons en songs weer tot leven en zo komt hun betekenis en poëzie tot ons in ‘verstaanbare’ woorden.
Een genoegen en aanrader voor liefhebbers van het luisterlied, kleinkunst en folk.
 
Om 14 uur in de agora van 't Gasthuis
Om 20.30 uur in het theater van 't Gasthuis
Tickets: vvk € 5 - kassa € 7

Coupe Theater: '237 redenen om door te gaan' try-out 

Donderdag 8 november om 20.30 uur
 
Axel en Hans hebben dringend de behoefte om de balans op te maken.  Waar staan ze in hun leven ? Hoe lang hebben ze nog ? Hoe willen ze herinnerd worden ? Is er leven na de seks ? En welke plaatjes moeten er gedraaid worden op hun allerlaatste feestje ?
Om een antwoord te geven op die vragen leggen Axel en Hans elkaar het vuur aan de schenen. Op dezelfde persoonlijke en herkenbare manier als in hun vorige veelgeprezen voorstelling “237 redenen voor seks”.
Een intiem, confronterend, ontnuchterend en bovendien zeer geestig portret van twee mannen die ofwel de dood omarmen als deel van het leven of deze juist willen bezweren door allerlei doelen te stellen. De voorstelling heeft in wezen niets en tegelijk alles met de dood te maken. Ze spelen ermee, schuren ertegen aan en vragen zich af wat het betekent. De nieuwe 237 swingt opnieuw van begin tot einde, deels door de muziek, deels omdat de soulmates elkaar geestige en vileine speldeprikken uitdelen die ze even snel weer bedekken met de mantel der liefde.
 '237 redenen om door te gaan', over de naderende aftakeling, bucketlists en door blijven dansen, een feelgood voorstelling over het leven zelf. Regisseur Tania Poppe laat de twee doen waar ze goed in zijn: een theatrale versie spelen van zichzelf en de pick-up wordt opnieuw van zolder gehaald.
Spel : Axel Daeseleire & Hans Van Cauwenberghe
Regie : Tania Poppe
Tekst : Orkater : Geert Lageveen & Leopold Witte
 
In zaal JOC Ahoy, Kosterijstraat 5
Tickets: vvk € 12 - kassa € 14

Aperitiefconcert: 'Mozart' 

Zondag 18 november om 11 uur
 
Het pianoduo Callot-Blondeel.
Het Belgische pianoduo Nicolas Callot en Lucas Blondeel opent het nieuwe seizoen met een programma gewijd aan composities van Wolfgang Amadeus Mozart. Het duo oogstte eerder veel lof voor hun programma’s met werk van Schubert en Schumann waarvan ze telkens ook een fel bejubelde CD op de markt brachten.
De pianisten bespelen twee pianoforte’s en voeren daarop werk uit voor twee piano’s, voor piano vierhandig en voor piano solo. “Meer nog dan twintigvingerig op klavier zijn Callot en Blondeel vier handen op één buik.” (Guy Dewinne op FIT-website)
 
In het Annuntia-instituut, ingang Kerkhofstraat
Tickets: vvk € 11 - kassa € 12
Abonnement voor 3 concerten: € 27

't Gasthuis Klassiek: 'Parcours par cours' 

Zondag 25 november om 11 uur
 
Ingrid De Witte - traverso
Hermelinde de Smet - barokviool
Piet Van Steenbergen - gamba
Dominik Riepe - klavecimbel
 
In de kapel van 't Gasthuis
Tickets: vvk € 11 - kassa € 12,50; -12 jaar en 65+: vvk € 8 - kassa € 10
Abonnement voor 3 concerten: € 30: -12 jaar en 65+ € 21

Kleinkunst: Deborah Ostrega & Ernst Löw 'België-Holland' 

Zaterdag 8 december om 20.30 uur
 
Een concert zoals een voetbalwedstrijd.
Twee keer drie kwartier Belgische en Hollandse kleinkunstklassiekers. Gebracht in het ritme van Deborah Ostrega en Ernst Löw. Rauw, hees en teder. Van Brel tot Thé Lau. Van Bram Vermeulen via Ramses Shaffy en Liesbeth List tot Zjef Vanuytsel en Ann Christy, Wannes Van de Velde en Will Ferdy. Van velen tot anderen.
Van Deborah Ostrega tot Ernst Löw. Puur, zoals de songs ooit geschreven zijn en een andere gitaarjas aangereikt kregen. Eigentijdse bewerkingen van klassiekers. Aangevuld met verhalen over de artiesten en tevens over het privéleven van het zangkoppel Deborah Ostrega & Ernst Löw.
 
In zaal JOC Ahoy, Kosterijstraat 5
Tickets: vvk € 8 - kassa € 10

Humorabo: Begijn Le Bleu 'Toch Bedankt' 

Donderdag 13 december om 20.30 uur
 
De wereld redden kan hij niet, daarom begint Begijn met zichzelf.
Hij brengt herkenbare huis-, tuin- en keukenverhalen met een scherp randje. Verhaaltjes over vallen, opstaan en toch dankbaar zijn: grappig en relativerend.
Begijn werd bekend door het televisieprogramma Foute Vrienden, presenteerde het kinderprogramma Taarten van Begijn, schreef een boek over wielrennen en maakt Fwiet! Fwiet!, een podcast over zijn passie vogelspotten. Maar bovenal doet hij al jaren wat hem nauw aan het hart ligt: spelen. 
 
In het theater van 't Gasthuis
Tickets: vvk € 12 - kassa € 14
Humorabo: € 60

Voorstelling: 'De erfenis van de koning' 

Vrijdag 14 december om 20.30 uur
 
Elvisfan Marcel de Koning is recent overleden. Tijdens het opruimen van zijn oude hobbykamer, doet zoon Jack een verbluffende ontdekking... zijn pa kwam dichter bij Elvis dan hij ooit wist. Terwijl de anekdotes van zijn vader en de King een rode draad vormen, wordt Jack uitgedaagd door een groep jonge muzikanten. Hoe zien zij de muziek van Elvis Presley? En hoe laten zij, vertegenwoordigers van een nieuwe generatie, de erfenis van de Koning klinken?
Een hoogst originele, muzikale en hartverwarmende voorstelling.
Acteur: Michael Vroemans (Maarten Van den Bossche uit Familie)
Muzikanten:
Ruben Verbruggen: saxofoon
Dries Bongaerts: zang en gitaar
Simon Beeckaert: contrabas
Mariske Broeckmeyer: toetsen en zang
Tekstaanzet en anekdotes: Marc Hendrickx
 
In het theater van 't Gashuis
Tickets: vvk € 12 - kassa € 14

Coupe Theater: 'Een paar is twee' 

Woensdag 19 december om 20.30 uur
 
Mieke Laureys, een begenadigde theatermaakster (Froefroe, Het Gevolg, Abattoir Fermé, Musicals, regie dubbing tekenfilms) maakte een bewerking van de net verschenen roman van nieuw talent Toon Van Mierlo, een jonge Antwerpse auteur, die tevens ook in een uitgeverij werkt.
Acteurs die aantreden: Elise Bundervoet (NTGent, Malpertuis, Antigone, Buiten de Zone, Urbain en vele gastrollen), Marc Stroobants (Dams in Witse, Nunc, De Grote Foulée, De Kotmadam, Aspe, Matroesjka’s) en Daan Hugaert (Van Deun in Witse, Eddy in Thuis, NTGent, De Grote Foulée, Vernieuwd Gents Volkstoneel, Arca, Zuidpool, Antigone).
De voorstelling gaat o.m. over liefde en overspel.
 
In het theater van 't Gasthuis
Tickets: vvk € 12 - kassa € 14

Kleinkunst: Puur Dries 

Vrijdag 18 januari om 20.30 uur
 
Kleinkunst van vroeger & nu
Dries De Vis (Voor de leeuwen, GoGoGo, Familie, Witse,…) heeft een passie voor kleinkunst.
Luisterliedjes voor het volk die aan de hand van persoonlijke verhalen en anekdotes met u worden gedeeld.
Samen met een pianist brengt hij akoestisch & puur de bekendste Nederlandstalige klassiekers.
Van Louis Neefs tot Will Tura, van Wim Sonneveld tot Stef Bos, van Johan Verminnen tot Bart Peeters en nog zovele anderen.
Een repertoire dat u nostalgisch doet wegdromen!
 
In het theater van 't Gasthuis
Tickets: vvk € 10 - kassa € 12

't Gasthuis Klassiek: 'Terugkeer naar de klassiekers' 

Zondag 20 januari om 11 uur
 
Hermelinde de Smet - viool
Dominik Riepe - pianoforte
 
In de kapel van 't Gasthuis
Tickets: vvk € 11 - kassa € 12,50; -12 jaar en 65+: vvk € 8 - kassa € 10
Abonnement voor 3 concerten: € 30; -12 jaar en 65+ € 21

Aperitiefconcert: 'Der Tod und das Mädchen' Het Taurus Quartet

Zondag 27 januari om 11 uur
 
Met zijn strijkkwartet Der Tod und das Mädchen zorgde Franz Schubert voor een van de hoogtepunten uit de strijkkwartetliteratuur. Dit bijzonder aangrijpend werk, waarin een jong meisje worstelt met de dood, laat geen mens onberoerd.
Het Taurus Quartet bestaat uit vier gelauwerde muzikanten van eigen bodem die mekaar vonden in hun liefde voor het klassieke en romantische kwartetrepertoire. Door hun unieke strijkersklank en hun geraffineerd samenspel maakten zij al snel furore en het kwartet werkte zich dan ook in korte tijd op tot een gevestigde waarde in de kamermuziekwereld. Met hen halen we dus de gedroomde uitvoerders van Schuberts onvolprezen meesterwerk in huis.
 
In het Annuntia-instituut, ingang Kerkhofstraat
Tickets: vvk € 11 - kassa € 12
Abonnement voor 3 concerten: € 27

Concert: King for a Day 

Vrijdag 8 februari om 20.30 uur
 
Antwerpse no-nonsense band King For A Day combineert stevige rock met blues en een vleugje melancholie. In 2014 op een warme zomerdag trokken vrienden Jan (zang/gitaar) en Mario (bas) de studio in met een idee. Wat er uit kwam? Een eerste EP, getiteld King For A Day. 
Fast forward vier jaar later: ze zijn nu met z'n viertjes, speelden meer dan dertig shows, deden mee aan o.a. de Red Rock Rally en Maanrock rally, en schreven een eerste plaat: Shadowman. 
Hoe die klinkt? Indringend, pittig, oprecht en lawaaierig.
 
In zaal JOC Ahoy, Kosterijstraat 5
Tickets: vvk € 5 - kassa € 8

Humorabo: William Boeva 'Reset' 

Donderdag 14 februari om 20.30 uur
 
Voorprogramma: Edouard Deprez
Na zijn eerste succesvoorstelling Megalomaan, ging het leven van William als één grote rollercoaster: nu en dan stevig over de kop, onverwachte bochten en hier en daar het occasionele kotsplekje. Nu de rit voorbij is en William weer met beide voeten op de grond staat, blijft er een onbehaaglijk gevoel in de maag. De spannende rush was misschien het beste dat hem ooit is overkomen, maar hij zat niet echt aan het stuur. Alles is veranderd, maar is hij zelf veranderd? Aanvaarden de mensen hem nu om wie hij echt is… Of om wat hij doet… Of omdat het moet? Bij elk antwoord komt er een nieuwe vraag. Tijd om de knop in zijn hoofd om te draaien, de boel te resetten en opnieuw op te starten. Nog sneller, nog scherper én nog verrassender. Want er is nog zoveel te vertellen.
Regie: Han Coucke
Tekstcoach: Ralf Jennes
 
In het theater van 't Gasthuis
Tickets: vvk € 12 - kassa € 14
Humorabo: € 60

Wortels: Bob, Frank & Zussen 

Woensdag 20 februari om 20.30 uur
 
Bob, Frank en Zussen legt zich toe op eigentijdse interpretaties van vocale en instrumentale muziek uit de middeleeuwen en de renaissance,  met een gevarieerd repertoire dat  in zijn tijd populair was bij vele en verschillende bevolkingslagen. 
Bob, Frank en Zussen wil aan de oude muziek een actuele klank geven, zonder aan de essentie ervan te raken of er goedkope arrangementen van te maken. 
Een uitgebreid akoestisch instrumentarium zorgt voor veel afwisseling: gitaren, mandoline, mandocello, mandola, viool, blokfluiten, dwarsfluit, harmonium, allerlei percussie…
Onlangs verscheen nieuwste CD ‘I’ vo’ bene‘.  De titel komt uit een lied van de 14de eeuwse componist Gherardello da Firenze: ‘I’ vo’ bene a chi vol bene a me’ (Ik wens het goede aan wie het met mij goed voor heeft). Met deze muziek zet Bob, Frank en Zussen zijn zoektocht verder naar eigentijdse interpretaties van oude muziek. Zo hoor je o.a. muziek van John Dowland en Jacques Arcadelt. J.S. Bach leert ons dat volksmuziek en klassieke muziek veel raakpunten hebben. Afwisseling van acapella nummers, vocale en instrumentale muziek maakt deze CD steeds weer fris en origineel, zoals Bob, Frank en Zussen al decennialang met veel enthousiasme tijdens zijn concerten bewijst.
 
In het theater van 't Gasthuis
Tickets: vvk € 10 - kassa € 12

Club: Bollaert & Melaerts 

Vrijdag 22 februari om 20.30 uur
 
Ambiancebeest bij uitstek FILIP BOLLAERT en zijn wijze meester gitarengek ERIC MELAERTS. 
De klassiekers natuurlijk maar ook wat vergeten pop pareltjes . 
Kunde en kierewieterij!
 
In de agora van 't Gasthuis
Tickets: vvk 10 - kassa € 12

Wortels: Hans Mortelmans Trio 'Beter dan ooit' 

Dinsdag 12 maart om 20.30 uur
 
Vrijwel heel de kleinkunstwereld, van (zware fan) JAN DE SMET (De Nieuwe Snaar) en FAY LOVSKI tot STOOMBOOT werd reeds betoverd door dit eigenzinnig ensemble. Het wordt (hoog) tijd dat u dit ook eens beleeft !
Krachtig evenwicht tussen energie, melancholie en humor.
Hans Mortelmans heeft een fraai parcours afgelegd. Zijn 5de CD was er opnieuw één met vele ontdekkingen! Hans neemt je zoals altijd op sleeptouw met mooie ‘verhalen’, andermaal gekruid met stevige gypsy jazz, een straaltje Caribische zon en een snuifje Europese volksmuziek.
DREE PEREMANS in FOLK MAGAZINE: ‘Hans is de beste liedjesmaker van zijn generatie’
FAY LOVSKI: ‘Een beetje Django, beetje Sanseverino, maar dan in de taal van Suske en Wiske’
PETER VAN TYGHEM in DE STANDAARD: ‘Dit is fijne ambachtelijke muziek die gul put uit de swingjazztraditie en bijzonder ongedwongen klinkt’
JAN DE SMET (DE NIEUWE SNAAR): ‘Ik ben uiterst gecharmeerd door de klank, de melodieën én de teksten. Dit is fantastisch goed!’
 
In het theater van 't Gasthuis
Tickets: vvk € 10 - kassa € 12

Club: Thomas Henry Rockestra 

Vrijdag 15 maart om 20.30 uur
 
Ben je klaar voor een nieuw concept? Om een volledige band te horen maar om slechts twee mensen op het podium te zien? Dan is het tijd om "The Thomas Henry Orchestra" te ontmoeten.
Geen hocus pocus of computer / samplers hier, maar het echte werk. Twee muzikanten die alle troeven gebruiken die ze bezitten: twee stemmen, twee zielen, vier armen, vier poten en 20 vingers in combinatie met een grote verscheidenheid aan instrumenten AKA "The Orchestra".
Samen creëren ze een volledig bandgeluid met een vrij nieuwe benadering van de muziek van John Lee Hooker, Jimmy Reed, Hound Dog Taylor enz. Maar ook CCR (Creedance), Stones, Cream, Beatles, Canned Heat, U2 en ja, zelfs AC / DC! Alles bedekt met een hete stomende boogiesaus....
Laat er geen misverstand over bestaan: waar "The Orchestra" ook optreedt, mensen staan op, dansen en hebben de tijd van hun leven!
 
In de agora van 't Gasthuis
Tickets: vvk € 6 - kassa € 8

't Gasthuis Klassiek: 'Blok- en tokkelstreken' 

Zondag 17 maart om 11 uur
 
Flora François - blokfluit
Hermelinde de Smet - barokviool
Dominik Riepe - klavecimbel
 
In de kapel van 't Gasthuis
Tickets: vvk € 11 - kassa € 12,50; -12 jaar en 65+: vvk € 8 - kassa € 10
Abonnement voor 3 concerten: € 30; -12 jaar en 65+ € 21

Kleinkunst: Stoomboot - Solo 

Woensdag 20 maart om 20.30 uur
 
Zwarte Doos is het derde album van Niels Boutsen, de man achter Stoomboot. Hij won in 2011 de Nekka-kleinkunstwedstrijd en stond op het podium met mannen als Zjef Vanuytsel, Jan De Wilde en Kommil Foo. Hij is intussen vijf jaar onderweg en vindt moeiteloos zijn plaats in het hedendaagse kleinkunstlandschap.
Live opent ‘Zwarte Doos’ zich op meesterlijke wijze. Of het nu met band of solo is, de liedjes borrelen op en komen binnen bij wie het genot van het luisteren graag koestert.
 
In het theater in 't Gasthuis
Tickets: vvk € 10 - kassa € 12

Aperitiefconcert: 'Bruegel' Utopia Ensemble

Zondag 24 maart om 11 uur
 
In 1569 - 450 jaar geleden - stierf Pieter Bruegel de Oude. Aan de hand van composities van tijd- en streekgenoten tracht Utopia de schilderijen van Bruegel te verklanken. Met muziek van o.m. Lassus, Clemens non Papa, Gombert en Crequillon wil het Utopia Ensemble een sfeervol portret creëren en de verschillende ‘lagen’ van Bruegels karakter weer tot leven brengen. Een afwisseling van volkse gezangen, liefdesliederen en religieuze werken geeft de verschillende facetten van deze schilder opnieuw kleur.
Een klinkende ode van meester-zangers aan een meester-schilder.
 
In het Annuntia-instituut, ingang Kerkhofstraat
Tickets: vvk € 11 - kassa € 12
Abonnement voor 3 concerten: € 27

Coupe Theater: 'Obscene Fabels' 

Donderdag 28 maart om 20.30 uur
 
Auteur : Dario Fo
Regie : JF D'Hondt
Spel : Erik Goris
Het eerste Mirakel van kinneke Jezus
Betlehem, de stal, de koningen, Herodes op zoek naar de pasgeboren redder –om hem te vermoorden- de familie op de vlucht. In Jaffa (de appelsienenstad) wil het kinneke Jesus meespelen met de kinderen op het plein. Maar ze jagen 'de vuile Palestijn' weg en daarom doet Hij zijn eerste mirakel…
De Rebellen van Bologna
In 1334 werden de mannen van Bologna gemobiliseerd voor een oorlog die ze nooit hadden gewild. Na de oorlog trekken de geestelijken en edelen zich terug in de plaatselijke citadel uit schrik voor de wraak van de overlevenden. De bevolking belegert de citadel met het enige wat hen nog overblijft...
De Poezemuis
Het verhaal van de schaapsherder Jeanotte Pier. In 't vetste groen van de alpenweiden leefde hij helemaal alleen tussen zijn schapen en zijn geiten, en hij kon zich niet anders herinneren dan dat dat altijd zo was geweest... Tot hij op een dag Melissa tegen 't lijf loopt...
Lachen verzekerd, want de "fabulazione" blijven actueel, spits en ad rem tot en met...
Verhalen van een duivelskunstenaar, een doet-al, een gedreven theatermaker die zelfs al een paar keer op de scène werd gearresteerd. De maker van het spraakmakende Mistero Buffo. En die toch in 98, terecht, de Nobelprijs voor literatuur in ontvangst mocht nemen ! Waar hij voor een volle zaal deftige heren in smoking begon met de zin "hoe komt U erbij deze prijs te geven aan een clown?"
 
In het theater van 't Gasthuis
Tickets: vvk € 12 - kassa € 14

Wortels: Smeulders & Smeulders 'Bachatelles' 

Woensdag 3 april om 20.30 uur
 
Twee stoelen, twee broers vergezeld van enkele concertaccordeons en een onuitputtelijk repertoire van een topmeester uit de klassieke muziek, Johann Sebastian Bach!
Meer is er niet nodig om Ivan en Mike Smeulders een uiterst boeiend muzikaal programma in elkaar te laten steken omtrent deze fantastische muziek. Verwacht je zeker niet aan een louter klassiek concert, wel aan een mengeling van diverse stijlen waartoe de muziek van Bach zich uitstekend leent. Het zouden ook Smeulders & Smeulders niet zijn mochten ze zich niet wagen aan zowel jazzarrangementen, Balkan- en folkinvloeden waarin de overbekende melodieën van Bach toch steeds in te herkennen zijn. En dan ineens toch weer een originele orgelsuite … .
Naast hun optredens met o.a. Bart Peeters en Kapitein Winokio, kijken de twee multi-instrumentalisten er zelf enorm naar uit om even terug te grijpen naar hun roots als klassiek geschoolde accordeonisten. Van diversiteit gesproken!
Bachatelles, alles behalve een bagatel…
Met:
Ivan Smeulders: accordeon
Mike Smeulders: accordeon
 
In het theater van 't Gasthuis
Tickets: vvk € 12 - kassa € 14

Coupe Theater: 'Rood' 

Vrijdag 19 april om 20.30 uur
 
Een KWTG-productie, premièrevoorstelling
Van Luk Luyckx
In een regie van Anke Boeckxstaens
Sprookje voor volwassenen
Karoo is een eenzame tiener op zoek naar zichzelf. Ze vindt geen aansluiting met de mensen om haar heen. De enige waar ze wel een goede band mee heeft, is haar bomma. Jammer genoeg is deze ziek en voelt ze haar einde naderen. Karoo merkt dit ook en ze voelt zich eenzamer dan ooit. Dan komt ze op weg naar school de vriendelijke meneer Adolf tegen…
Iedereen kent het verhaal van Roodkapje en de boze wolf. Een klassiek sprookje voor kinderen met toch een duidelijke achterliggende moraal: laat je niet in met vreemden, blijf op het (juiste) pad. Dit stuk is een hedendaagse kijk op het klassieke sprookje…
 
In het theater van 't Gasthuis
Tickets: vvk € 9 - kassa € 10
(opgelet: reservatie losse tickets vanaf 30 maart 2019. Meer info op www.kwtg.be)
 
Dienst Cultuur
't Gasthuis
Mike Struyf - Leen Bosschaerts
Telefoon: 03 288 21 80
Fax: 03 288 21 89
Turnhoutsebaan 199, 2110 Wijnegem
Openingsuren:
Ma. Di. en Do. van 10 uur tot 12 uur en van 16 uur tot 20 uur
Wo. van 16 uur tot 20 uur
Vr. en Za. van 10 uur tot 12 uur
Juli en augustus:
Ma. Di. Wo. en Do. van 18 uur tot 20 uur
Vr. en Za. van 10 uur tot 12 uur