Speelstraten in Wijnegem? 

De jeugddienst werkt momenteel aan een reglement rond speelstraten in Wijnegem. Om dit helemaal op punt te krijgen zijn we op zoek naar één geëngageerde straat die dit jaar al eens wil proefdraaien van 14-20 augustus of 21-27 augustus. Lijkt het jou wel wat om je straat een week autoluw te maken en als speelruimte aan de kinderen te geven? 

Doe dan vóór 24 juli een aanvraag via deze link: http://speelstraat.wijnegem.be 

Nadien zitten we graag met jullie samen om te evalueren en bij te sturen waar nodig.

* Opgelet: Straten met doorgaand verkeer komen helaas niet in aanmerking

We vragen per straat twee verantwoordelijken (uit twee gezinnen) als aanspreekpunt. Zij zijn ook verantwoordelijk voor het dagelijks plaatsen van de verkeersborden en nadars. De kinderen blijven steeds onder de verantwoordelijkheid van hun ouders.

Jeugddienst 

De jeugddienst is er voor alle kinderen en jongeren van Wijnegem, maar ook ouders kunnen bij ons terecht.
 
Als jeugddienst organiseren wij grabbelpas, swap, spelmobiel en speelweken tijdens de paas- en zomervakantie.
 
Daarnaast ondersteunen we de Wijnegemse jeugdverenigingen (Chiro, Scouts, Jeugd Rode Kruis, de Plussers, JC Ahoy en KAJ). Samen met de jeugdraad organiseren we de jeugdshake en een tornooi.
 
Je buurtspeelplein werd in samenspraak met de jeugddienst (her)ingericht, ook voor het speelpad en speelbos moet je bij ons zijn.
 
Verder kan je bij de Jeugddienst terecht met alle vragen rond kinderen en jongeren, normale en gekke vragen. Joris probeert er altijd een (normaal) antwoord op te geven.
 
Iedereen is welkom op de jeugddienst. Heb je samen met je vrienden een idee, wil je zelf iets organiseren maar je weet niet waar te beginnen, heb je een vraag, suggestie… Spring even binnen, bel of mail naar de jeugddienst! Niet alleen kinderen en jongeren, ook volwassenen kunnen met vragen, suggesties, opmerkingen terecht bij de Jeugddienst.

Waar? 

Adres: Kosterijstraat 5, 2110 Wijnegem

Vacatures 

Wij zoeken:
- coördinator speelweken
- coördinator grabbelpas
Je kan bij ons ook voor een stageplaats terecht. Interesse? Neem contact op met de jeugddienst.