Voorbereidingswerken voor de nieuwe bruggen: Turnhoutsebaan onderbroken van 16 tot 26 augustus

Gepubliceerd op woensdag 20 jul 2022 om 08:00
De voorbereidingswerken voor de komst van de twee nieuwe bruggen die de “banaanbrug” moeten vervangen zijn al een hele tijd aan de gang. De betrokken organisaties proberen steeds om de hinder zo veel als mogelijk te beperken.

Van dinsdag 16 augustus tot en met vrijdag 26 augustus zijn ze echter genoodzaakt om de Turnhoutsebaan tijdelijk te onderbreken ter hoogte van de Zwanebeek en Phantasia Mediastore.

De handelaren blijven bereikbaar vanuit het centrum van Wijnegem. Phantasia Mediastore is via die weg te voet te bereiken. Via de banaanbrug blijft Phantasia ook met de wagen bereikbaar tot aan hun parking. 

Welke omleiding is voorzien?

 • Fietsers en voetgangers zullen steeds kunnen doorsteken. Aan de voetpaden zelf wordt niet gewerkt. Fietsers moeten mogelijk een klein stukje te voet, maar hoeven eveneens niet om te rijden.
 • Autoverkeer zal de andere kant van het kanaal kunnen bereiken via de omleiding:
  • Vanuit Antwerpen richting Schilde/Schoten/ … :Turnhoutsebaan – Merksemsebaan – Houtlaan – ’s Gravenwezelsteenweg.
  • Vanuit Schilde/Schoten richting Antwerpen: ’s Gravenwezelsteenweg – Houtlaan – Merksemsebaan – Turnhoutsebaan
     

   

 • Ook De Lijn voorziet via deze route een omleiding voor lijn 410, met tijdelijke bushaltes. (Op de onderstaande afbeelding kan je de route van de bus en de tijdelijke bushaltes bekijken.) 
  • Deze haltes worden tijdelijk niet bediend: Wijnegem Dorp – Wijnegem Vaartdijk
  • Deze tijdelijke haltes zijn voorzien tijdens de werken: Wijnegem Dorp (verplaatst) –Wijnegem Bergenstraat – Wijnegem Ganzenweg – Wijnegem Vaartdijk (verplaatst).
  • De omleiding volgt in beide richtingen hetzelfde traject.

   

Bewoners die ter hoogte van de werkzaamheden wonen, krijgen via de aannemer een brief met informatie en de nodige contactgegevens.

Wat gaat er gebeuren tijdens deze werkzaamheden?

Samen met de komst van de nieuwe bruggen, moeten er ook voor nutsvoorzieningen heel wat aanpassingswerken worden uitgevoerd.

Deze specifieke werken worden uitgevoerd door Pidpa. Zij zullen in de periode van 16 tot 26 augustus een sleuf van wel 3 meter diep over de hele breedte van de Turnhoutsebaan maken waarin zij buizen plaatsen. Die buizen moeten later de kabels voor gas- en watervoorziening huisvesten.

Meer weten over de komst van de nieuwe bruggen?

Van zodra de timing voor de eigenlijke bouw van de nieuwe bruggen concreet is (dit najaar), zullen we vanuit het lokaal bestuur, in samenwerking met de Vlaamse Waterweg, opnieuw een extra editie van Info Wijnegem uitbrengen die specifiek over dit grote project en de timing van de werkzaamheden zal gaan. 

In tussentijd kan je nog eens nalezen hoe die bruggen eruit zullen zien, waar ze net gaan komen en wat er zal veranderen voor Wijnegem op deze pagina: Nieuwe bruggen over het Albertkanaal.  

Gemeentehuis
Tel.
03 288 21 50
Vandaag
Gesloten
Morgen
O.L.V. Hemelvaart