Voorbereidingswerken voor de nieuwe bruggen: Saneringswerken in de Groenstraat

Gepubliceerd op woensdag 20 jul 2022 om 08:00
De voorbereidingswerken voor de komst van de twee nieuwe bruggen die de “banaanbrug” moeten vervangen zijn al een hele tijd aan de gang. De betrokken organisaties proberen steeds om de hinder zo veel als mogelijk te beperken.

Via deze pagina geven we je een overzicht van lopende werken die mogelijk hinder kunnen veroorzaken voor bewoners of doorgaand verkeer.

Groenstraat 

In de periode van 17 tot 28 oktober zullen er in de Groenstraat saneringswerken van de steenpuinverharding gebeuren in voorbereiding op de aanpassingswerken van de nutsleidingen die er zullen komen voor de komst van de nieuwe brug. 

De bewoners van de Groenstraat zelf werden persoonlijk ingelicht per brief en tijdens een infomoment in het gemeentehuis. 

Meer weten over de komst van de nieuwe bruggen?

Van zodra de timing voor de eigenlijke bouw van de nieuwe bruggen concreet is (dit najaar), zullen we vanuit het lokaal bestuur, in samenwerking met de Vlaamse Waterweg, opnieuw een extra editie van Info Wijnegem uitbrengen die specifiek over dit grote project en de timing van de werkzaamheden zal gaan. 

In tussentijd kan je nog eens nalezen hoe die bruggen eruit zullen zien, waar ze net gaan komen en wat er zal veranderen voor Wijnegem op deze pagina: Nieuwe bruggen over het Albertkanaal.  

Gemeentehuis
Tel.
03 288 21 50
Vandaag
open van 08:30 tot 12:00
Telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 12:00
Morgen
Gesloten