Samen naar rustig en veilig verkeer: zone 30

Gepubliceerd op dinsdag 30 nov 2021 om 11:28
Op woensdag 1 december start Signco aan het aanpassen van de verkeersborden in de wijk tussen de Houtlaan, Merksemsebaan en Turnhoutsebaan.

In de wijk tussen de Houtlaan, Merksemsebaan en Turnhoutsebaan zullen vanaf woensdag 1 december de verkeersborden worden aangepast. 

Samen naar rustig en veilig verkeer

In deze wijk zullen enkele werken gebeuren om het verkeer rustig en veilig te maken voor alle inwoners en bezoekers. Deze veranderingen zie je op het plannetje op deze pagina. De aanpassingen die worden doorgevoerd zijn:

  • de hele wijk wordt zone 30;
  • in het gedeelte van de Ruggeveldstraat tussen de Vuurkruisenlaan en De Wijngaardstraat wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd in de richting van de Merksemsebaan;
  • Ganzenweg en Jan Baptist Pittoorstraat worden ter hoogte van de Vuurkruisenlaan geknipt voor doorgaand verkeer. Concreet wil dit zeggen dat het niet meer mogelijk is om met de auto rechtstreeks via de Ganzenweg en Jan Baptist Pittoorstraat van de Merksemsebaan/Wijngaardstraat naar de Turnhoutsebaan te rijden en omgekeerd.

De startdatum van deze werken is onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden. Ook het einde van de werken is hiervan afhankelijk.

Gemeentehuis
Tel.
03 288 21 50
Vandaag
open van 08:30 tot 12:00
Telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 12:00
Morgen
Gesloten