Provinciaal Vormingscentrum Malle als vaccinatiecentrum eerstelijnszone Voorkempen 

Lokaal bestuur Wijnegem maakt samen met de gemeenten Brecht, Malle, Schilde, Zandoven en Zoersel deel uit van de eerstelijnszone Voorkempen. In overleg met de 6 gemeenten en de eerstelijnszone is beslist om 1 vaccinatiecentrum voor de hele zone in te schakelen, namelijk het Provinciaal Vormingscentrum in Malle (Smekenstraat 61, 2390 Malle).

Dit is zowel logistiek als operationeel de meest interessante site om maximaal te ondersteunen in het zo snel en efficiënt mogelijk vaccineren van heel de volwassen bevolking van de zone.

Waarom Malle?

De locatie is zowel logistiek als financieel een weloverwogen keuze:

  • Het gebouw kan meteen in gebruik genomen worden.
  • Er is voldoende ruimte.
  • Heel wat materiaal is er al voor handen, wat de logistieke voorbereidingen vereenvoudigt.
  • De ligging in de eerstelijnszone is dusdanig centraal dat vanuit elke uithoek de afstand beperkt is voor de inwoners.
  • Bovendien is het vlot bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto en heeft het een ruime parking. 
    (Neem je het openbaar vervoer? Dan neem je bus 410 richting Turnhout.) 

De verschillende gemeenten willen voor de vaccinatie zo dicht mogelijk naar de burger gaan en zullen dus maximaal inzetten op mobiliteit om de inwoners tot daar te krijgen.

Wat gaat er nu gebeuren?

De komende dagen en weken zal het Provinciaal Vormingscentrum in Malle ingericht worden tot vaccinatiecentrum zodat het de inwoners van Brecht, Malle, Schilde, Wijnegem, Zandhoven en Zoersel kan ontvangen om hun coronavaccin te krijgen volgens het faseplan.

De eerstelijnszone en gemeenten bereiden zich al een tijdje voor om alle inwoners van de zone vlot en snel te kunnen vaccineren. De goede samenwerking in de eerstelijnszone tussen de gemeenten, de huisartsenkring, apothekers, thuisverpleging, ziekenhuis,… zorgt er nu voor dat er de komende dagen en weken snel gehandeld kan worden.

In onze Wijnegemse woonzorgcentra starten de eerste vaccinaties al op maandag 18 januari. 

Wanneer krijg jij je vaccinatie?

Wie wanneer een vaccin zal krijgen is opgedeeld in fasen. Op www.laatjevaccineren.be staat meer info over de volgorde van vaccineren. Voorlopig kunnen we geen concrete timing meegeven. Inwoners zullen opgeroepen worden en krijgen nog meer concrete informatie.

Voor meer info en vragen: Lokaal bestuur wijnegem, info@wijnegem.be, 03 288 21 10 eerstelijnszone Voorkempen, info@elzvoorkempen.be.