Vacature - Administratief medewerker burgerzaken - vreemdelingen en Administratief medewerker wonen en ondernemen

Wijnegem is een kleine maar bruisende gemeente. Het lokaal bestuur Wijnegem gaat samen met de inwoners voor een warme samenleving met aandacht voor iedereen. Een sterke, klantvriendelijke dienstverlening voeren we hoog in het vaandel.

Om hieraan bij te dragen, zoeken we een:

Administratief medewerker burgerzaken – vreemdelingenzaken (C1-C3)

Deeltijdse job (30,4/38) in Wijnegem met contract voor onbepaalde duur 

Functie

Je werkt specifiek voor de vreemdelingenzaken. Dit houdt in een notendop in dat je dossiers van vreemdelingen opstart en opvolgt. Je controleert de documenten, formulieren en visa. Je maakt verblijfsdocumenten en verblijfstitels op. Je behandelt de asielaanvragen en aanvragen tot gezinshereniging.
Naast de specifieke taken voor vreemdelingenzaken doe je ook algemene taken voor de dienst bevolking zoals bijvoorbeeld het aanmaken van attesten en uittreksels uit de bevolkingsregisters en het afleveren van identiteitskaarten en rijbewijzen. 

Administratief medewerker wonen en ondernemen (C1-C3)

Voltijdse job in Wijnegem met contract voor onbepaalde duur 

Functie

Je hebt een beleidsadviserende rol en staat in voor de voorbereiding en de uitvoering van het gemeentelijk woonbeleid. Je werkt samen met de Intergemeentelijke Vereniging Lokaal Woonbeleid Regio Noord en je werkt mee aan het project “Lokaal Woonbeleid”. Je ontwikkelt en ondersteunt het beleid dat tot doel heeft om het patrimonium aan te passen aan de nieuwe uitdagingen zoals duurzaam, ecologisch en energiebewust wonen en levenslang en aanpasbaar wonen.
Je ondersteunt de raad lokale economie en je informeert de ondernemer en de burger. Je werkt mee aan de vergunningen inname openbare domein.

Profiel voor administratief medewerker burgerzaken - vreemdelingenzaken en administratief medewerker wonen en ondernemen

Je bent houder van een diploma secundair onderwijs of gelijkwaardig diploma. Klantvriendelijk ben je ten voeten uit. Je gaat vlot en respectvol om met elke klant. Je functioneert ook onder druk. Werk je bovendien vlot met de gangbare softwaretoepassingen, dan ben jij de kandidaat die we zoeken. 

Solliciteer uiterlijk op 31 januari 2022

Stuur je sollicitatiebrief per e-mail of per gewone post samen met je curriculum vitae, een kopie van je diploma en een recent uittreksel strafregister, uiterlijk op 31 januari 2022 aan personeelsdienst@wijnegem.be of het Lokaal Bestuur Wijnegem, Turnhoutsebaan 422, 2110 Wijnegem.

Aanbod

  • Administratief medewerker burgerzaken: een deeltijds contract (30,4/38) voor onbepaalde duur.
  • Administratief medewerker wonen en ondernemen: een voltijds contract voor onbepaalde duur.
  • Brutomaandloon voltijds volgens schaal C1-C3 - min. 2.005,17 euro - max. 3.669,99 euro (volgens jaren relevante ervaring)
  • Maaltijdcheques € 8, hospitalisatieverzekering, fietsvergoeding of abonnement openbaar vervoer, tweede pensioenpijler 3%
  • Wervingsreserve van 2 jaar
  • Indiensttreding zo snel mogelijk
  • Aanwervingsvoorwaarden en functiebeschrijving op www.wijnegem.be.
Vandaag
open van 08:30 tot 12:00 18:00 tot 20:30
Telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 12:00 13:00 tot 16:30 18:00 tot 20:30
Morgen
open van 08:30 tot 12:00
Telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 12:00

Maak een afspraak en je bent meteen aan de beurt bij je volgende bezoek.