Speelpleintjes

Wijnegem telt 15 speelpleintjes waar je naar hartenlust kan spelen! 

Frans van Schevensteenstraat: Een speelplein met veerdiertjes, een vogelnestschommel, een draai-zit-spring schijf en een heuvel. Benieuwd naar dit pleintje? Neem het fietsweggetje in de Frans van Schevenstraat richting 't Gasthuis!

Hoevestraat - Merksemsebaan: Een plein eerder gericht naar onze jongeren. Zij kunnen er voetballen, skaten, pingpongen of gewoon wat rondhangen. Uiteraard is iedereen welkom op dit plein.

Hippolyte Meeùsstraat: Het speelplein naast de vaart. Kruip jij in het kraaiennest op zoek naar boten? Of klim en klauter je liever op het touwenparcours? Of hou je het liever rustig op de springveer?

Jan Vlemincklaan: Het speelplein onder de elektriciteitsmast met een schuilhutje voor de kleinsten, een crossparcours, een hangmat en schuif af voor de iets oudere.

Kasteellei: Eén van onze grootste speelpleinen. Hier kunnen kinderen tot 12 jaar voetballen.

Kasteellei naast het zwembad: Op dit speelplein is iedereen welkom om te skaten, te voetballen en gebruik te maken van het multisportterrein. 

Lazaretstraat: Het speelplein dat aansluit bij de tuin van gemeenschapscentrum 't Gasthuis. Een grote heuvel, klimtouw, schuif af, schommels, veerdiertjes,... Eén van onze populairste spelpleintjes, met voor iedereen wat wils!

Oude Turnhoutsebaan: Op dit terreintje kan je je uitleven. Wat dacht van een balletjes droppen in de basketring? Of een balletje slaan op de pingpongtafel, of ééntje gooien op de petanque baan? Het kan allemaal aan de Oud Turnhoutsebaan.

Park: In het park is het meest natuurlijke speelterrein. Je vindt het bij de vijver, naast het huis van Jef Decock. Een speeltoestel met levende bomen.

Ruggeveldstraat - Wijngaardstraat: Een uitkijktoren, een kasteel, ... Je verschuilen achter de heuvel of achter de struiken. Het kan aan de Ruggeveldstraat.

Schijnbeemdenlaan: Observeer je jou buurt vanuit de boomhut? Of ga je liever voetballen... Ook voor de allerkleinsten is hier een apart speelhoekje.

Schoolstraat: Als het kriebelt moet je sporten. Basket, volleybal, tennis of badminton. Het net kan je afhalen op de jeugddienst.

Tuinwijk: Een speelhoek voor de iets jongere kinderen, maar ook ouderen kunnen zich uitleven op het basket veld.

Veldstraat: Recent werd hier een schommel vervangen. Verder kan je hier ook een balletje slaan op de pingpongtafel.

Weydveldstraat: Het speelplein met de grootste bomen. Op dit plein kunnen de allerkleinste klimmen en klauteren op de rups of zich verschuilen in het huisje. De iets ouderen kunnen er voetballen, schommelen of van de glijbaan roetsjen.

Voorwaarden

 
  • De speeltoestellen zijn toegankelijk voor kinderen tot 12 jaar. De speelpleinen voor iedereen.
  • Ben je ouder dan 12 jaar? Dan vragen we om te voetballen aan de Hoevestraat of naast het zwembad.
  • Ruim afval op, op alle speelpleinen zijn er vuilbakken voorzien.
  • Heb respect voor de buurtbewoners en beperk het lawaai
Adres
Turnhoutsebaan 199 , 2110 Wijnegem
Tel.
03 288 21 70
jeugddienst@wijnegem.be
Morgen
open van 14:00 tot 17:00
Telefonisch bereikbaar van 14:00 tot 17:00

Woensdag vind je de jeugddienst in het jeugdontmoetingscentrum Ahoy, Kosterijstraat 5.