Schrijf je in voor BE-Alert

Gepubliceerd op dinsdag 22 aug 2023 om 11:46
Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze gemeente over BE-Alert, een systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

Zo kan je als inwoner op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. om ramen en deuren te sluiten bij een brand.

Veelgestelde vragen over BE-Alert:

  • Krijg ik alleen berichten over noodsituaties in Wijnegem? Je wordt op de hoogte gehouden als er iets gebeurt bij je thuis. Maar je kan ook andere adressen registreren, bijvoorbeeld van je werk of van familieleden. Zo kan je hen snel te hulp schieten als dat nodig is.
  • Ik heb geen smartphone. Kan ik me ook inschrijven? BE-Alert kan een bericht versturen via verschillende kanalen. Je kan verwittigd worden via sms, e-mail of via een gesproken bericht op een vaste telefoonlijn. Je hoeft dus geen smartphone te hebben.
  • Is BE-Alert gratis? Ja. Je kan je volledig gratis registreren.
  • Wat moet ik doen als ik een berichtje van BE-Alert ontvang? Je volgt de aanbevelingen uit het bericht op. Bij een brand zal je bijvoorbeeld gevraagd worden om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten. Doe dit zo snel mogelijk.

SCHRIJF JE HIER IN