Rioleringswerken in de Koolsveldlaan en Brouwerslaan gaan van start op 8 januari

Gepubliceerd op donderdag 21 dec 2023 om 20:48
Vanaf 8 januari 2024 start de aannemer met de geplande rioleringswerken en heraanleg van het openbaar domein in de Koolsveldlaan en Brouwerslaan.

Deze werkzaamheden zijn een volgende fase in de grotere rioleringswerken waartoe ook de Wommelgemsteenweg en Eikenlaan behoren.

Deze werken bestaan uit twee onderdelen:

A. Koolsveldlaan, ter hoogte van de Frans Van Schevensteenstraat

De voorbereidingswerken voor deze straten starten op 8 januari ter hoogte van het kruispunt Frans Van Schevensteenstraat (huisnummer 112 – 113). De Koolsveldlaan zal er plaatselijk afgesloten worden omdat er sleuven in de baan worden gemaakt.

De aannemer rondt deze voorbereidende werken af begin februari 2024.

B. Kruispunt Koolsveldlaan – Brouwerslaan

Ook dit kruispunt zal onder handen genomen worden binnen de rioleringswerkzaamheden. De voorbereidende werken starten hier eveneens begin januari. Hier start de aannemer met de plaatsing van een droogzuiging voor het grondwater.

De aannemer rondt deze werken af tegen de zomer van 2024.

Omrijden via de omliggende wijken

De bewoners van de Koolsveldlaan vanaf huisnummer 110 richting scouts worden omgeleid via de Lazaretstraat en de Brouwerslaan, richting de Turnhoutsebaan.

De omleiding voor de bewoners van de Koolsveldlaan na de Brouwerslaan loopt via het kruispunt Wommelgemsteenweg. Dit is uiteraard nog onder voorbehoud door de aanleg van het kruispunt met de Wommelgemsteenweg zelf. Hierover lees je meer in dit artikel over de werken van de Wommelgemsteenweg.

Als dit kruispunt nog niet open kan, dan houdt de aannemer het kruispunt met de Brouwerslaan toegankelijk voor het verkeer.

Zoals steeds zijn wegenwerken afhankelijk van externe factoren zoals weersomstandigheden. De timings in dit artikel zijn daarom steeds onder voorbehoud. We proberen zo snel mogelijk aanpassingen op deze pagina te voorzien als wij een wijziging in de planning vernemen. Bedankt voor je begrip!

Gemeentehuis
Tel.
03 288 21 50
Vandaag
Gesloten
Morgen
open van 08:30 tot 12:00
Telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 12:00 13:00 tot 16:30