Raad voor lokale economie

Het waarom van de raad 

Een goede verstandhouding tussen handelaars en bedrijfsleiders enerzijds en het lokaal bestuur anderzijds vormt de basis van een goede samenwerking.

Deze zin uit de beleidsnota van het lokaal bestuur Wijnegem vormt de kern van onze relatie met alle lokale economische factoren. Daarom werd in 2007 beslist om een adviesraad lokale economie op te richten. De raad omvat middenstanders, ondernemers, vrije beroepen, zelfstandigen en marktkramers. Kortom iedereen die een economische activiteit uitoefent op het grondgebied van Wijnegem kan kosteloos lid worden.

Deze raad telt een groot aantal leden echter wensen wij niemand uit te sluiten. Te meer omdat deze raad de rechtstreekse gesprekspartner vormt van het lokaal bestuur en informatie uit de eerste hand zal verkrijgen. Tevens is er de mogelijkheid tot dialoog en heeft de raad adviesbevoegdheid. Naast advies kan zij ook allerhande manifestaties organiseren om de onderlinge band tussen ondernemers of met klanten aan te halen. Op die manier blijven de leden van de raad op de hoogte van belangrijk nieuws, worden ze uitgenodigd op evenementen zoals het aansteken van de feestverlichting en hebben ze een rechtstreeks aanspreekpunt bij de gemeente.

Interesse om aan te sluiten? Dat kan via deze website.

Samenstelling raad 

De Raad voor lokale economie omvat middenstanders, ondernemers, vrije beroepen, zelfstandigen en marktkramers. Kortom iedereen die een economische activiteit uitoefent op het grondgebied van Wijnegem.

Deze raad bestaat uit een Algemene Vergadering en een Raad van Bestuur.

Leden Raad van Bestuur:

Ine VeeckmansVoorzitterMerksemsebaan 179 
Erika Van HaperenOndervoorzitterTuinwijk 17 
Chantal Baert Lange Kruisweg 12 
Zsofi Horvath Turnhoutsebaan 5 
Jan Meeussen Turnhoutsebaan 351 
Mike Veeckmans Turnhoutsebaan 226 
Wim Venqueleir Kasteellei 118 

De statuten van de Raad vindt u hier.

Benieuwd naar meer? Neem een kijkje op de website van de Raad Lokale Economie.

Gemeentehuis
Tel.
03 288 21 50
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten

Wij werken nog steeds op afspraak. Zo vermijden we wachttijden en ben je meteen aan de beurt bij je volgende bezoek.