preventie van Autodiefstal

In 2021 krijgen we weer vaker meldingen over zaken die gestolen worden uit voertuigen. Je hebt meer kans om slachtoffer te worden van diefstal uit je auto als je waardevolle en kostbare zaken (zichtbaar) in je auto laat liggen. Denk maar aan je gsm, laptop, maar ook je bankkaart of identiteitskaart.

Lees op de site van de FOD Veiligheid en Preventie hoe je diefstal uit je auto kan voorkomen: https://www.besafe.be/.../voert.../diefstal-uit-voertuigen-0.

Ben je slachtoffer? Doe aangifte bij de politie. Is je bankkaart of identiteitskaart gestolen?

Blokkeer deze meteen via CARDSTOP en DOCSTOP. Verwittig eveneens je verzekeraar.

Keyless autodiefstal

Bij een keyless systeem moet een autosleutel geen fysiek contact meer maken met de auto om die te openen of te starten. De sleutel zendt een signaal uit dat door de auto wordt opgepikt en herkend. Het volstaat dus om de sleutel op zak te hebben om de auto te openen en te kunnen rijden. Autodieven spelen daar nu handig op in. Ze scannen met een speciaal toestel de straten. Pikken ze ergens een signaal op van een keyless autosleutel, dan kunnen ze dat versterken, of minstens zo gebruiken dat ze de auto kunnen openen zonder dat het alarm afgaat, en ermee wegrijden. Vallen ze onderweg stil, dan hebben ze uiteraard wel een probleem. Maar de auto stelen als de sleutel ergens in de buurt is, blijkt dus een koud kunstje te zijn.

Als je een keyless systeem hebt, bewaar je de autosleutel niet te dicht bij de voordeur of de straatzijde van je huis. Als de sleutel ver genoeg van de straat verwijderd ligt, kan het signaal niet worden opgepikt.

Je kan je autosleutel ook in een bakje van zilverpapier leggen – dat houdt het signaal wel tegen.

Adres
Turnhoutsebaan 422 , 2110 Wijnegem Gemeentehuis
Tel.
03 288 21 52
preventie@wijnegem.be
Vandaag
open van 08:30 tot 12:00 18:00 tot 20:30
Telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 12:00 13:00 tot 16:30 18:00 tot 20:30
Morgen
open van 08:30 tot 12:00
Telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 12:00

Wij werken nog steeds op afspraak. Zo vermijden we wachttijden en ben je meteen aan de beurt bij je volgende bezoek.