Hulp voor Oekraïne

Door de oorlog in Oekraïne zijn heel wat Oekraïners op de vlucht. Ook in België en hier in Wijnegem vangen we vluchtelingen op. Op deze pagina kan je de huidige stand van zaken voor Wijnegem raadplegen en je leest wat jij kunt doen. 

Wat doet het lokaal bestuur?

Begin maart arriveerden de eerste Oekraïners in Wijnegem. Ze kregen allemaal een warme plek aangeboden waar ze voor langere termijn met een gerust hart kunnen verblijven. Dankzij de hartverwarmende inzet van onze Wijnegemnaren kunnen we ook in de toekomst nog een tijdelijke verblijfplaats aanbieden via het #PlekVrij-initiatief. 

Een gemeentelijk crisisteam zorgt voor de coördinatie en probeert een overzicht te creëren. We bundelen alle noden, vragen en hulp van inwoners, zodat we een gepast antwoord kunnen bieden.

Wat kan jij doen? 

Surf naar info-ukraine.be en lees er meer over wat je kunt doen. Je vindt er ook een overzicht van veelgestelde vragen. 

Kan jij onderdak bieden aan Oekraïners op de vlucht? Registreer je via #PlekVrij in Wijnegem.
Op dit moment zijn we vooral op zoek naar aparte wooneenheden waar Oekraïense vluchtelingen voor langere tijd gebruik van kunnen maken. 

Help vertalen: We zijn op zoek naar tolken die kunnen vertalen van Nederlands naar Oekraïens en omgekeerd. Klinkt dit als iets voor jou? Beheers je beide talen en wil je helpen? Meld je aan als vertaler

Adres
Turnhoutsebaan 422 , 2110 Wijnegem
Tel.
03 288 21 10
info@wijnegem.be
O.N.
O.N. 0207.533.775
Morgen
Gesloten

Wij werken nog steeds op afspraak. Zo vermijden we wachttijden en ben je meteen aan de beurt bij je volgende bezoek.