Nutswerken Lindenlei & Stokerijstraat van 13/11 tot 15/12

Gepubliceerd op vrijdag 3 nov 2023 om 14:45
Van 13 november tot en met 15 december 2023 gaan er nutswerken uitgevoerd worden in de Lindenlei en Stokerijstraat. Dit heeft impact op het doorgaand verkeer. Voor fietsers en voetgangers blijven de betrokken straten bereikbaar, zij hoeven dus geen omleiding te volgen.

Deze werken zijn in opdracht van de Vlaamse Waterweg en zijn voorbereidende werken naar aanleiding van de komst van de twee nieuwe bruggen.

Deze nutswerken worden uitgevoerd door Fluvius, het gaat om de verplaatsing en modernisering van kabels en leidingen voor gas, elektriciteit en openbare verlichting.
Om de hinder voor het gemotoriseerd verkeer te beperken, zijn de werken opgedeeld in vier fases.

Fase 1: van 13 tot en met 20 november 2023

De Lindenlei, tussen de Turnhoutsebaan en de Stokerijstraat, is volledig afgesloten. Hierdoor kan gemotoriseerd verkeer niet vanaf de Turnhoutsebaan naar de Lindenlei, Molendreef, Stokerijstraat, Kasteellei en de straten ertussen rijden.

De zone Lindenlei - Stokerijstraat - Kasteellei is enkel bereikbaar uit de richting van Wommelgem, via de rotonde Oelegemsteenweg met Eenhoornstraat. Je dient via dezelfde weg ook weer weg te rijden omdat aan de watertoren geen doorgang mogelijk is naar de Turnhoutsebaan.

Fase 2: van 20 november tot en met 4 december 2023

De rechtstreekse verbinding tussen de Stokerijstraat en de Lindenlei is onderbroken:

  • Als je van de Turnhoutsebaan naar de Lindenlei gaat kan je de Stokerijstraat niet inrijden, je kan wel omrijden via de Kasteellei.
  • De Stokerijstraat is doodlopend op de werken. Alle opritten blijven bereikbaar.
  • Voor wie van de Stokerijstraat naar de Turnhoutsebaan wil is er eveneens een omleiding voorzien via de Kasteellei. De Kasteellei zal dus tijdelijk tweerichtingsverkeer toelaten. Om dit verkeer in goede banen te leiden zullen er verkeerslichten geplaatst worden op de hoek van de Lindelei en Kasteellei. Ook fietsers zullen deze verkeerslichten moeten respecteren.

Fase 3: van 4 tot en met 8 december 2023

De Stokerijstraat, vanaf de Henri Savenierslaan, wordt enkelrichtingsverkeer richting Lindenlei. Er is een omleiding voorzien via de Kasteellei. De Oud Strijderslaan kan je enkel bereiken via de Kasteellei en tijdelijk niet via de Stokerijstraat.  

Fase 4: van 4 tot en met 15 december 2023

Op de Turnhoutsebaan, komende uit Wijnegem centrum, is de afslagstrook richting Lindenlei afgesloten.