Nutswerken aan de Turnhoutsebaan, Kanaalstraat en Lindenlei vanaf 28 november (doorgaand verkeer blijft mogelijk)

Gepubliceerd op maandag 21 nov 2022 om 08:48
De voorbereidingswerken voor de komst van de twee nieuwe bruggen die de “banaanbrug” moeten vervangen zijn al een hele tijd aan de gang. De betrokken organisaties proberen steeds om de hinder zo veel als mogelijk te beperken. Op 28 november starten er nutswerken onder leiding van Pidpa.

Deze werkzaamheden worden opgesplitst in twee fasen, elk met een eigen timing. Deze data worden vooropgesteld door de aannemer, maar zijn steeds afhankelijk van externe factoren zoals het weer. Mogelijk worden deze tijdens de werken nog aangepast of verder aangevuld. Bedankt voor je begrip! 

Fase 1: Kanaalstraat en Turnhoutsebaan (noordzijde) gedeeltelijk onderbroken van 28 november tot half januari - doorgaand verkeer blijft mogelijk 

Tijdens de eerste fase werkt de aannemer in de parkeerstroken van de Turnhoutsebaan en de Kanaalstraat. Doorgaand verkeer is dus steeds mogelijk.

  • In de Kanaalstraat hebben ook fietsers en voetgangers steeds een doorgang.
  • Op de Turnhoutsebaan kunnen voetgangers door, fietsers steken de Turnhoutsebaan over ter hoogte van de Lindenlei om hun weg veilig verder te zetten. 

De werken lopen tot in januari en zullen tijdens de feestdagen tijdelijk worden stilgelegd. 
De aannemer brengt de omwonenden die een rechtstreekse impact van de werken hebben op de hoogte per brief. 

Fase 2: Turnhoutsebaan (zuidzijde) en Lindenlei tot aan de Molendreef gedeeltelijk onderbroken vanaf 23 januari tot begin maart - doorgaand verkeer blijft mogelijk, afslaan van Turnhoutsebaan naar Lindenlei is gewijzigd

In de tweede fase start de aannemer aan de zuidzijde van de Turnhoutsebaan, ook in de Lindenlei wordt gewerkt tot aan het kruispunt met de Molendreef.

  • Het gaat opnieuw om werken op het voetpad en aan de parkeerstrook, voor doorgaand verkeer is er ter hoogte van de Turnhoutsebaan geen impact.
  • Voetgangers en fietsers steken de Turnhoutsebaan over om hun weg veilig verder te zetten.
  • Opgelet: Het afslaan van de Turnhoutsebaan richting de Lindenlei (komende vanuit Wijnegem centrum) zal tijdelijk niet via de daarvoor voorziene strook kunnen. Deze strook is tijdens de werkzaamheden niet toegankelijk. Afslaan doe je via het grotere kruispunt zoals aangegeven op de kaart.
  • De bushalte "Wijnegem Vaartdijk" zal tijdelijk worden verplaatst - hierover volgt later meer nieuws. 
Gemeentehuis
Tel.
03 288 21 50
Vandaag
open van 08:30 tot 12:00 18:00 tot 20:30
Telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 12:00 13:00 tot 16:30 18:00 tot 20:30
Morgen
open van 08:30 tot 12:00
Telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 12:00