Nutswerken aan de Merksemsebaan en rondom de Sint-Sebastiaansplaats vanaf 16 januari

Gepubliceerd op donderdag 22 dec 2022 om 19:44
In de Merksemsebaan zullen vanaf 16 januari nutswerken van Fluvius plaatsvinden rondom de Sint-Sebastiaansplaats. Het gaat om een inname van parkeerplaatsen en het voetpad. Het verkeer van de Merksemsebaan moet ter hoogte van het plein over één baanvak, geregeld met tijdelijke verkeerslichten.

De werkzaamheden zullen starten op 16 januari en staan voorlopig gepland tot en met begin februari. Opgelet, deze timing is altijd afhankelijk van andere factoren zoals de weersomstandigheden en het vlotte verloop van de werkzaamheden. Hou er dus rekening mee dat deze timing nog kan wijzigen. Bedankt voor je begrip! 

Fase 1: Werkzaamheden rondom de Sint-Sebastiaansplaats 

In een eerste fase zullen de werkzaamheden de parkeerplaatsen, het voetpad en één rijstrook op de Merksemsebaan innemen. Op dit stukje Merksemsebaan wordt het verkeer met lichten geregeld zodat autoverkeer in beide richtingen wel mogelijk blijft. 

Bijkomend zal je vanuit de Merksemsebaan wel de Bergenstraat en Oud Gasthuisstraat kunnen inrijden. In de omgekeerde richting, vanuit de Oud Gasthuisstraat en de Bergenstraat zal je tijdelijk niet richting de Merksemsebaan kunnen rijden. Dit wil zeggen dat het éénrichtingsverkeer in de Oud Gasthuisstraat tijdelijk van richting zal veranderen. 

Omleiding voor de Oud Gasthuisstraat naar de Merksemsebaan is voorzien via de Beukenlaan. Omleiding voor de Bergenstraat is voorzien via de Schoolstraat, richting de Turnhoutsebaan. 

Fietsers en voetgangers hebben doorgang op de Merksemsebaan via een veilige corridor.  

Fase 2: Werkzaamheden op de andere rijstrook van de Merksemsebaan en in de Oud Gasthuisstraat en Voetbalstraat 

Tijdens de tweede fase wordt de overzijde van de Merksemsebaan tijdelijk ingenomen. Het verkeer blijft er dus, net zoals in fase 1 van de werken, geregeld met lichten om in beide richtingen door te kunnen rijden. Fietsers en voetgangers behouden hun veilige doorgang. 

Het éénrichtingsverkeer in de Bergenstraat en Oud Gasthuisstraat blijft ook in deze fase behouden. Bijkomend zal in de Oud Gasthuisstraat en een stukje van de Voetbalstraat op de parkeerstrook gewerkt worden. Doorgaand verkeer blijft hier wel mogelijk tijdens de werken.

Omleiding voor de Oud Gasthuisstraat naar de Merksemsebaan is voorzien via de Beukenlaan. Omleiding voor de Bergenstraat is voorzien via de Schoolstraat, richting de Turnhoutsebaan. 

Gemeentehuis
Tel.
03 288 21 50
Vandaag
open van 08:30 tot 12:00 18:00 tot 20:30
Telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 12:00 13:00 tot 16:30 18:00 tot 20:30
Morgen
open van 08:30 tot 12:00
Telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 12:00