Nationale warme initiatieven

#zorgvoorlicht: licht brengt letterlijk licht in de duisternis! Steek vanaf nu elke avond tussen 18u en 22u een lichtje aan, voor of achter je raam, in je tuin of op je terras. Een licht als teken van hoop en verbondenheid, voor de zorg en de anderen.

De warmste week: ‘Zet jezelf in voor diegene die jou nodig heeft’.
Wat kan je doen? Neem “De Warmste Week-vlam” die je kan vinden op de achterzijde van de Info Wijnegem december, download hem hier of maak er zelf één en hang die voor het raam of aan je deur. Wees creatief met de vlam: knutsel, kleur, schrijf, teken, schilder, krijt, knip en plak... leef je uit! Het maakt niet uit hoe je het doet, maar hang een vlam uit. Zo toon je dat ook jij het verschil wil maken. Met een warme babbel, een klein gebaar of een helpende hand. Want het verschil, dat ben jij! 

Rode Kruis Vlaanderen zoekt crisisvrijwilligers: Onze zorg krijgt het al het hele jaar zwaar te verduren door de coronacrisis. En er is nood aan hulp! Tijdens de eerste golf van de crisis registreerden ongeveer 6.000 Vlamingen zich als crisisvrijwilliger en werden ze ingeschakeld in meer dan 160 verschillende zorginstellingen.

Je hoeft geen achtergrond in de zorg te hebben om je te registreren. Zo kan je ook als logistiek vrijwilliger de handen uit de mouwen steken en mee het verschil maken.

Meer info
Registreer je op crisisvrijwilligers.rodekruis.be.

Adres
Turnhoutsebaan 199 , 2110 wijnegem
Tel.
03 288 21 80
cultuur@wijnegem.be
Website
gasthuis.wijnegem.be
Vandaag
open van 10:00 tot 12:00
Morgen
Gesloten

Ook buiten de balie uren is het heerlijk vertoeven in ons open huis!