Militaire oefening aan het gemeentelijk sportcentrum

Gepubliceerd op donderdag 22 sep 2022 om 15:17
Op woensdag 19 en donderdag 20 oktober vindt er een militaire oefening plaats in Wijnegem. Het gebouw van het zwembad zal gebruikt worden en ook enkele helikopters en militaire voertuigen zullen zich een weg banen door onze gemeente.

Tijdens de oefening wordt er met blank munitie gevuurd in en rond het sportcentrum. Er zijn die dagen mogelijk knallen te horen, laat je hierdoor niet alarmeren. Je kan je ook verwachten aan militaire voertuigen en personen in gemixte militaire kledij die openlijk een wapen dragen. 

Omwonenden hebben hierover via Defensie een brief in de bus ontvangen. Je kan de voorbeeldbrief hier bekijken: Flyer Zwembad 't Ondiep Wijnegem - militaire oefening.pdf244 Kb(pdf)

De oefening zal tijdelijk geluidsoverlast (helikopters en geweerschoten) met zich meebrengen, maar heeft geen impact op ons dagelijkse leven in de gemeente. Ook het park blijft gedurende de hele oefening toegankelijk.

Let wel, het is niet de bedoeling dat je de militaire oefening hindert. Je gebruikelijke wandeling in het park is toegestaan, blijven toekijken tijdens het verloop van de oefening is dat niet. Bedankt voor je begrip!