Lokaal Loket Kinderopvang (vind opvang in jouw buurt)

Het lokaal loket kinderopvang helpt (toekomstige) ouders met hun zoektocht naar kinderopvang in Brecht, Schilde, Malle, Ranst, Zandhoven, Zoersel en Wijnegem en Wommelgem. Op de website www.kinderopvangvoorkempen.be stellen we graag alle opvanginitiatieven in de regio voor en maken we het (toekomstige) ouders makkelijker om opvang voor hun kindje vast te leggen.

Zo kan je kinderopvanginitiatieven in je buurt zoeken maar kan je ook een overzicht genereren van opvanginitiatieven die bijvoorbeeld op de route naar het werk liggen. Er kan ook worden gefilterd op prijs, openingsuren, soort kinderopvangā€¦ 

Zoek je opvang

Om jou als ouder wegwijs te maken in de wereld van kinderopvang, wordt er op de website ook uitleg gegeven over de verschillende soorten kinderopvang. Zo wordt het verschil tussen een groepsopvang en een gezinsopvang uitgelegd, of het verschil tussen inkomensgerelateerde en niet-inkomensgerelateerde kinderopvang.

Via de website kan je een opvangaanvraag doen bij verschillende opvanglocaties. Nadat je enkele gegevens hebt ingevuld en je gewenst opvangplan hebben aangeduid, wordt je aanvraag rechtstreeks naar de opvanglocatie gestuurd. De opvanglocatie kan de opvangaanvraag wel of niet accepteren of een alternatief opvangplan aanbieden. Wanneer je ingaat op een opvangvoorstel van een opvanglocatie, wordt er een plaatsbezoek ingepland waarop de inschrijving definitief wordt.

Contact

Heb je graag persoonlijke hulp bij je zoektocht naar kinderopvang? Twijfel niet om ons te contacteren: kinderopvang@huisvanhetkindvoorkempen.be of 0470 21 51 95.

Meer info

Heb je graag persoonlijke hulp bij je zoektocht naar kinderopvang? Twijfel niet om ons te contacteren.