Logo & huisstijl

Sinds januari 2019 vormen het gemeentebestuur en OCMW-bestuur samen het lokaal bestuur Wijnegem. Daarom werd voor het lokaal bestuur een nieuw logo en bijhorende huisstijl uitgewerkt.

Het nieuwe logo werd mee op 1 januari 2019 in gebruik genomen en wordt stapsgewijs ingevoerd in alle communicatiemiddelen van het lokaal bestuur. De huisstijl moet zorgen voor de zichtbaarheid en herkenbaarheid van de gemeente. Zo zal je brieven, affiches, auto's, e-mailberichten,... meteen herkennen aan de huisstijl en de vermelding van het gemeentelijk logo.

Waar staat het logo voor?

Wijnegem is een warme gemeente met aandacht voor iedereen. Er is chemie tussen de verschillende atomen (onze inwoners, het personeel, partners, …) die zich vrij en open met elkaar verbinden tot het bruisende Wijnegem.

Die atomen vinden we ook in het water van ons Albertkanaal, vandaar de golven. Van verwelkomend open, verweven tot één betrokken stroom. Vertrouwd en toch telkens nieuw.

De drie kleuren geven de identiteit van onze gemeente weer, bruin naar het gouden wapenschild van Wijnegem, blauw voor het Albertkanaal. Het groen staat voor het voormalige OCMW samen met het groene karakter van onze gemeente.

 

Gerelateerde items

Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten

Wij werken nog steeds op afspraak. Zo vermijden we wachttijden en ben je meteen aan de beurt bij je volgende bezoek.