Ben je mantelzorger? Vraag je mantelzorgpremie 2020 aan vůůr 15 november 2020 

Deze premie is een financiële tussenkomst voor mantelzorgers die inwonen bij een persoon met een zorgnood. Je moet aan een aantal voorwaarden voldoen om de premie te bekomen, zo geldt er onder andere een inkomensvoorwaarde en wordt er gekeken naar de graad van zorgbehoefte.

De premie bedraagt € 35 per maand en wordt eenmalig in december 2020 uitbetaald. Voor meer inlichtingen of als je deze premie wil aanvragen, kan je terecht tijdens de spreekuren van de dienst welzijn in het Sociaal Huis van Wijnegem of telefonisch tijdens de kantooruren.

Meer info

De dienst welzijn werkt op afspraak. Ze hebben spreekuren op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9 tot 12 uur en op donderdag van 17.30 tot 20 uur. Telefonisch bereikbaar op het nummer 03 288 20 60.


Hulp voor burgers die financieel getroffen worden door de coronacrisis 

Voor iedereen die gevolgen ervaart van de Covid-19 crisis en die, na een individuele analyse van het OCMW, erkend wordt als behoeftig.

Het OCMW kan een financiële steun verlenen aan personen die hun dagelijkse uitgaven niet meer kunnen betalen omwille van de coronacrisis. Financiële tussenkomsten kunnen gegeven worden op verschillende domeinen, o.a. huisvesting, energie, gezondheid,….

Voor meer inlichtingen betreffende deze financiële hulp kan je terecht tijdens de spreekuren van de dienst welzijn van het OCMW van Wijnegem of na afspraak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik op de afbeelding om de brochure te bekijken.