Lentepoets

Samen met de eerste, warmere zonnestralen komen de kriebels om buiten te gaan, in de tuin te werken en een praatje te slaan met de buren. Daarom organiseren we een heuse lentepoets.

Hoe werkt het?

Op 29 april kan je als buurt deelnemen aan de lentepoets. Deze zaterdag maak je met z’n allen de buurt mooi door zowel de straat en gevels te poetsen als bloemen in de voortuin/voorgevel te planten. Gezellig samen en met een mooi resultaat.

Buurten krijgen bloemen en materiaal om te poetsen

Vuilzakken, prikkers, handschoenen en keerborstels zijn allemaal beschikbaar. Verder schenkt het lokaal bestuur 4 bloemplantjes (petunia’s) per huis dat meedoet aan de actie. Die mogen geplant worden in de voortuinen en bloembakken aan de kant van het openbaar domein.

Praktische organisatie

Materiaal af- en ophalen bij de dienst werken:

Het poetsgerief (keerborstels, vuilzakken, vuilprikkers en handschoenen) en het aantal bestelde planten kan je afhalen bij de dienst werken. Het poetsgerief breng je na de poets ook terug naar dienst werken.

Wanneer ophalen/terugbrengen?

Datum: donderdag 27 april.

Uren: tussen 14 en 20 uur.

Adres: Wommelgemsteenweg 3.

Vuilzakken: de volle vuilzakken mag je op de hoek van de straat laten staan, deze worden opgehaald door de dienst werken.


Wil je als buurt meedoen? 

Geweldig! Hoe ga je aan de slag?

  1. Laat je buurtbewoners weten dat jullie gaan deelnemen. Hieronder kan je een formulier terugvinden dat je in de brievenbussen kan steken. Buren kunnen dan aangeven of ze graag bloemen willen bestellen. Dit formulier kan je gratis kopiëren in 't Gasthuis tijdens de balie-uren.
  2. Geef als buurt voor 9 april je bestelling door via onderstaand invulformulier (onder digitaal loket).  

Digitaal loket

Adres
Turnhoutsebaan 199 , 2110 wijnegem
Tel.
03 288 21 80
cultuur@wijnegem.be
Website
gasthuis.wijnegem.be
Vandaag
Gesloten
Morgen
open van 14:00 tot 20:00
op afspraak 16:00 tot 20:00

Ook buiten de balie uren (uren afspraak) is het heerlijk vertoeven in ons open huis.