UA-140582099-1

Samen gaan we groener:  bespaar op je energiefactuur!

Inschrijvingen nieuwe groepsaankoop groene stroom vanaf 1 juli

In 2015 hebben 103.000 mensen zich ingeschreven en ontvingen een persoonlijk voorstel, meer dan 77.000 accepteerden het voorstel en stapten vanaf 1 januari 2016 over naar een goedkoper groene stroom contract.

Groepsaankoop groene energie particulieren

Iedereen kan gratis en vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop groene stroom en/of aardgas. We organiseren een veiling en selecteren de leverancier die het beste bod uitbrengt. Alle deelnemers ontvangen een persoonlijk voorstel. Als je dit accepteert volgt een eenvoudige overstap naar een goedkoper en groener energiecontract.

Gratis en eenvoudig inschrijven

Neem je laatste jaarlijkse afrekening van je leverancier en je kan van 1 juli tot 11 oktober 2016 inschrijven. Geef je adresgegevens, EAN-code en jaarlijkse verbruiken van elektriciteit en/of aardgas in en je bent ingeschreven. Je ontvangt een mail om je inschrijving te bevestigen.

De inschrijving is gratis en zonder enige verplichting. Voor inwoners van Wijnegem kan dit ook in het gemeentehuis tussen 19 en 23 september 2016, dagelijks van 08u30 tot 12u00 én donderdagavond van 18u00 tot 21u00. Je beslist pas of je meedoet na ontvangst van je persoonlijke offerte. Je gegevens worden niet doorgegeven aan leveranciers of derden, deze worden enkel gebruikt voor deze groepsaankoop.

Veiling

Na afloop van de veiling op 12 oktober 2016 worden met de winnende energieleverancier de tarieven vastgelegd. Met deze tarieven berekenen we hoeveel je kan besparen door over te stappen met de groepsaankoop. De leveranciers geven een prijs op aan de hand van het totale verbruik van alle ingeschrevenen. Dus hier geldt, hoe meer inschrijvingen hoe beter de prijs. De tarieven van de energieleverancier die de veiling wint, zullen in ieder geval heel scherp zijn en een stuk onder het gemiddelde tarief liggen. In 2015 spaarden de deelnemers gemiddeld 210 euro uit op hun jaarfactuur voor energie.

Toch kunnen we niet garanderen dat het winnende tarief voor alle deelnemers het goedkoopste is. Veel hangt af van je verbruik en van je huidige contract (enkel tarief, dag- en nachttarief en/of exclusief nachttarief).

Persoonlijk voorstel

Na de veiling ontvang je voor 21 oktober een persoonlijk voorstel op basis van je opgegeven verbruik. Daarop kan je zien hoeveel je bespaart als je overstapt. Je persoonlijk voorstel wordt vergeleken met de gemiddelde prijs van een gelijkaardig contract (jaarcontract groene energie). . Je hebt dan tot 21 november de tijd om te beslissen of je wil ingaan op het aanbod van de leverancier.  Je kan zelf je overstapdatum kiezen tussen 1 januari en 1 augustus. Dit kan interessant zijn als je zonnepanelen hebt of als je jaarlijkse meteropname door de netbeheerder in het voorjaar gebeurt. Dan kan dit dezelfde periode. Daarna sturen we een bericht naar de nieuwe leverancier met je gegevens om de overstap te regelen.

 

Wat na het einde van het contract?

Het tarief geldt voor één jaar. Je kan opnieuw inschrijven voor de groepsaankoop van de provincie. Als je niets doet, blijf je bij je huidige leverancier. Deze bezorgt je twee maanden voor het einde van je contract een verlegingsaanbod. 

Neem je laatste eindafrekening (12 maanden) van elektriciteit en aardgas bij de hand en schrijf je online in op www.samengaanwegroener.be (doorklikken op “groepsaankoop groene stroom” onder provincie Antwerpen).

Energie 

De gemeente onderneemt een passieve sensibilisatieactie naar de burgers of andere doelgroepen toe over duurzaam energiegebruik (REG en hernieuwbare energie).

Tips om energie te besparen

Groene energie maakt deel uit van onze toekomst