Fiets: Labelen of graveren

Aanvraagformulier fiets graveren

Je fiets wordt gratis voorzien van je rijksregisternummer. Dit is geen preventiemiddel op zich, maar als een fiets na de diefstal ergens wordt achtergelaten, dan kunnen we hem zo snel mogelijk terug bezorgen.

Afhankelijk van het type van je fiets, of het model of materiaal van je frame, zal je fiets gegraveerd of gelabeld worden.

  • Bij graveren merken we je fiets met je rijksregisternummer. Dat nummer wordt letterlijk in je fietskader gegraveerd. Het voordeel is dat dit zo goed als niet verwijderbaar is. We geven wel graag mee dat in een aantal gevallen het fietskader niet geschikt is voor gravering en het hierdoor mogelijk beschadigd kan geraken.
  • Een fietslabel is een sticker met daarop tevens een uniek nummer (je rijksregisternummer). Met een sticker beschadig je je fietskader niet. De sticker is wel makkelijker te verwijderen dan een gravure.

Naast fietsen kunnen ook fietskarren, rollators… een gravure of label krijgen.

Wat moet je meebrengen ?

Vanaf dat er voldoende aanvragen zijn, krijg je per post een datum en uur opgestuurd, wanneer je je kan aanmelden. Zo moet je nooit aanschuiven.

  • Je identiteitskaart
  • Is de fiets die je wil laten labelen een tweedehandsfiets die al geregistreerd is, dan brengt u ook een aankoopbewijs of een bewijs van overdracht mee.
Adres
Turnhoutsebaan 422 , 2110 Wijnegem Gemeentehuis
Tel.
03 288 21 52
preventie@wijnegem.be
Vandaag
open van 08:30 tot 12:00
Telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 12:00
Morgen
Gesloten

Wij werken nog steeds op afspraak. Zo vermijden we wachttijden en ben je meteen aan de beurt bij je volgende bezoek.