Nieuwe jeugdlokalen op sport- en speelsite De Leeuw

Na een uitvoerig traject van terugkoppeling en overleg met de lokale jeugdbewegingen hebben de plannen ondertussen een concrete visie gekregen. Er is een mooi ontwerp voorzien, dat bestaat uit lokalen voor ieder van de twee jeugdbewegingen, een gemeenschappelijke polyvalente ruimte en een apart magazijn om groot materiaal te stockeren.

Op basis van dit mooie ontwerp werd de omgevingsvergunning ingediend. Deze kreeg een positief advies waardoor de bouwwerken kunnen starten vanaf januari 2024. Hahbo Frisomat zal deze als aannemer uitvoeren.

We verwachten dat de werken eind juni afgerond zijn zodat de jeugdbewegingen in september 2024 hun nieuwe werkjaar kunnen opstarten in de nieuwe lokalen.

De werken aan de nieuwe jeugdlokalen hebben een impact op sport en speelsite De Leeuw, we voorzien daarom dit kort overzicht:

  • Het openbaar voetbalveld, looppad en speelbos blijven toegankelijk tijdens de werken via de ingang van het park achter het zwembad.
  • De nieuwe jeugdlokalen komen naast het hondenbos. Het hondenbos zal toegankelijk blijven tijdens de werken.
  • Op de plaats van het huidig skatepark worden magazijnen gebouwd. De timing van de afbraak van het huidige skatepark is nog onduidelijk.

Doorheen dit hele proces vindt het lokaal bestuur het belangrijk om de gebruikers, namelijk de jeugdbewegingen, zoveel mogelijk te betrekken. Daarom werden er twee werkgroepen opgericht met vertegenwoordigers uit de jeugdbewegingen en het lokaal bestuur:

  • De werkgroep ‘gebouw’, zij bespreken de praktische aspecten over het gebouw, het verloop van het bouwproces, enzovoort.
  • De werkgroep ‘beheer’, zij denken samen na over de onderlinge afspraken met het lokaal bestuur eens het gebouw gebruiksklaar is.
Adres
Turnhoutsebaan 199 , 2110 Wijnegem
Tel.
03 288 21 70
jeugddienst@wijnegem.be
Morgen
open van 14:00 tot 17:00
Telefonisch bereikbaar van 14:00 tot 17:00

Woensdag vind je de jeugddienst in het jeugdontmoetingscentrum Ahoy, Kosterijstraat 5.