Internet van de toekomst in Wijnegem

Gepubliceerd op maandag 13 mrt 2023 om 09:00
Vlaams nutsbedrijf Fiberklaar plant de aanleg van zijn open glasvezelnetwerk in Wijnegem. Concreet gaat het in deze fase om een potentieel van 4.700 aansluitingen in onze gemeente.

Fiberklaar houdt hierover een informatiecampagne om jullie zo goed mogelijk te informeren over de fiberaansluiting en de werken die hiermee gepaard zullen gaan. Wanneer 20% van de huishoudens in het aansluitbare gebied voor 1 mee aangeeft fiber te willen, start Fiberklaar met de aanleg van het netwerk. 

Waarom fiber zo'n fantastisch nieuws is?

De glasvezeltechnologie, zogenaamd fiber, biedt de mogelijkheid tot grenzeloos surfen, streamen en digitaal tv-kijken. Zonder haperingen. Het netwerk van de toekomst, dat nu neerstrijkt in Wijnegem. 

Fiberklaar bouwt aan een open glasvezelnetwerk dat supersnel en stabiel internet mogelijk maakt. Op het open netwerk kan elke internetprovider die dit wenst zijn diensten aanbieden. Fiberklaar biedt dus zelf geen internetabonnementen aan - het zorgt enkel voor de aansluiting in jouw woning die je toelaat om een fiberabonnement af te sluiten bij een van die deelnemende providers.

Geen abonnementsverplichting

De installatie van de fibercontactdoos heeft geen enkele abonnementsverplichting. Je kan dus ook gewoon je gratis aansluiting laten installeren en later pas kiezen om eventueel een glasvezelabonnement af te sluiten bij een van de deelnemende internetproviders.

Aanleg

Fiberklaar zal de glasvezelkabels onder voetpaden of bermen aanleggen. Nu is het aan jou om te beslissen of je ook een aansluiting tot in de woning wil. Daarvoor kan je intekenen op de website van Fiberklaar (fiberklaar.be/wijnegem). Daar ontdek je of jouw adres behoort tot het gebied dat in eerste fase zal aangelegd worden en kan je je vrijblijvend registreren voor een gratis huisaansluiting. Vervolgens komt de aannemer langs die met jou zal bekijken waar precies de aansluiting binnen kan komen in jouw woning.

20 procent

Pas als binnen het projectgebied 20 procent van de huishoudens intekent op een gratis glasvezelaansluiting, zal Fiberklaar daadwerkelijk het fibernetwerk aanleggen. Op die manier weet Fiberklaar of er voldoende interesse is en kan het de investeringen maken die nodig zijn voor de bouwwerken. Maak dus zeker jouw interesse kenbaar via de website als je een gratis fiberaansluiting wil.

Informatiecampagne

In eerste instantie zal Fiberklaar alle inwoners in het aansluitbare gebied uitgebreid informeren. Aan de hand van informatiesessies, zowel online als fysiek, maar ook via folders per post. De fiberexperts van Fiberklaar staan beschikbaar voor al jullie vragen.

“We willen de inwoners van Wijnegem de kans geven op een gratis glasvezelaansluiting. Net daarom zullen we de komende maanden op heel wat plaatsen en in heel wat brievenbussen in Wijnegem aanwezig zijn, om de inwoners op een duidelijke en heldere manier te informeren”, aldus Jeroen Van de Water, Campaign Manager bij Fiberklaar.

Noteer alvast de volgende infomomenten in je agenda. Inschrijven doe je via fiberklaar.be/wijnegem.

Live infomomenten:

18 april 2023: 2 opeenvolgende infomomenten in ’t Gasthuis, Turnhoutsebaan 199, Wijnegem.
Sessie 1: 16 tot 18 uur
Sessie 2: 19 tot 21 uur

Online infomoment:

25 april 2023: 19.30 tot 20.30 uur

Plan je een bezoek aan onze jaarmarkt op maandag 10 april? Dan kan je ook daar al aan het pop-up infopunt van Fiberklaar bij de fiberexperts terecht met al je vragen.