Iedereen overal

Gepubliceerd op maandag 10 jun 2024 om 13:19
Zet toegankelijkheid op de kaart bij jouw restaurant of café.

Zet toegankelijkheid op de kaart en haal 300.000 nieuwe klanten binnen 

Op de website iedereenoveral.be kan elke bezoeker bekijken welke restaurants en cafés een bronzen, zilveren of gouden medaille hebben behaald. Dankzij de medailles kan je zien of er bijvoorbeeld een aangepast toilet is, of je makkelijk binnen kan en inschatten of je begeleiding nodig hebt.  

Baat jij een restaurant of café uit? En is iedereen bij jou welkom? Ook ouderen, mensen met een beperking of ouders met een kinderwagen? Laat het weten op iedereenoveral.be. Zo weet elke bezoeker wat te verwachten. Is je zaak helemaal top? Dan maak je kans op een gouden medaille! 

Zin om je zaak toegankelijker te maken?

Een volledig toegankelijke zaak creëren, dat begint al van bij het ontwerp. Open je binnenkort een restaurant of café? Of plan je een grondige renovatie van je huidige zaak? Kies dan voor een inclusief ontwerp, waarbij je rekening houdt met hoe verschillend klanten zijn. Want dat is uiteindelijk toch voor wie je het doet. 

Maar ook in je bestaande zaak kan je met kleine aanpassingen al een groot verschil maken. Kijk voor quick wins op www.vlaanderen.be/inter/toegankelijke-restaurants-en-cafes.  

Kan je advies gebruiken? Neem dan contact op met Inter – Toegankelijk Vlaanderen op iedereenoveral@inter.vlaanderen of 011 26 50 30.