Geef inbrekers geen kans en vraag advies over diefstalpreventie

Gepubliceerd op dinsdag 30 mei 2023 om 13:50
De gevolgen die een woninginbraak met zich meebrengt, zijn niet te onderschatten. Naast de materiële schade en de administratieve werkdruk is een inbraak ook mentaal moeilijk te verwerken. Reden te meer om jouw woning beter te beschermen tegen inbrekers.

Hoe doe je dat? 

Een eerste eenvoudige stap is om beroep te doen op een diefstalpreventieadviseur (DPA) van de gemeente. De DPA komt op huisbezoek en informeert je over een aantal goede gewoontes die de basis vormen van diefstalpreventie. Vervolgens doet hij samen met jou een rondgang in de woning en wordt er een veiligheidsdiagnose gesteld. Op basis daarvan krijg je nauwkeurig en vertrouwelijk advies over hoe je het risico op een inbraak kan beperken.

Je kan op elk moment objectief en gratis advies vragen, dus wacht niet tot je slachtoffer geworden bent. Doe een aanvraag via preventie@wijnegem.be, neem telefonisch contact op met 03 288 21 52 of vul het online formulier in.

Verder kan je ook alvast een kijkje nemen op www.besafe.be/nl/diefstal/inbraakpreventie voor de vijf belangrijkste inbraakpreventietips en voor meer informatie over wat je moet doen na een woninginbraak bij jou thuis.

© BIN Kenniscentrum