Geboortepremie

De geboortepremie is een financieel duwtje in de rug voor gezinnen waar er een kindje geboren wordt. Vanaf 1 mei 2021 wordt deze geboortepremie in Wijnegem vernieuwd om te kunnen beantwoorden aan de hedendaagse noden van een jong gezin.

Verhoging naar €160 voor de geboorte van een kind

Wijnegem kiest ervoor om het bedrag van de geboortepremie voor ieder kind gelijk te trekken en omhoog te halen naar €160 per kind. Vanaf 1 mei krijgen alle nieuwe ouders een felicitatiebrief met een strookje aan waarmee ze hun premie kunnen ophalen bij de dienst Burgerzaken.

Om de overgang naar de nieuwe geboortepremie geleidelijk te laten verlopen, voorziet het lokaal bestuur een overgangsregeling door nog een premie van €60 te bezorgen aan de ouders van kinderen die geboren zijn tussen 1 januari 2020 en 30 april 2021.

Wijnegemse Euro's

De premie wordt niet rechtstreeks overgeschreven op de bankrekening van de kersverse ouders, maar komt in de vorm van de Wijnegemse Euro, een lokale cadeaucheque waarmee je bij meer dan 40 lokale handelaars en marktkramers terecht kunt. Op die manier krijgen ouders de vrijheid zelf te kiezen op welke manier ze hun premie willen besteden. Zo investeren we niet alleen in alle gezinnen, maar investeren we samen in onze lokale economie.

Meer groen in Wijnegem

Naast de financiële steun krijgt elk gezin een geboorteboom aangeboden. Die kunnen ze zelf in hun eigen tuin planten. Het aanbieden van deze geboorteboom koppelen wij aan de behaagactie, dat in het najaar plaatsvindt. Hiervoor ontvangen de ouders in het najaar een aparte brief. 

Daarnaast worden ze uitgenodigd voor de inhuldiging van de geboorteboom voor alle kinderen die geboren werden in dat jaar. Hierover ontvangen de ouders nog een aparte felicitatiebrief met meer informatie.

Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten

Wij werken nog steeds op afspraak. Zo vermijden we wachttijden en ben je meteen aan de beurt bij je volgende bezoek.