GC ’t Gasthuis en het sportcentrum heropenen op 9 juni

Gepubliceerd op maandag 7 jun 2021 om 11:31

Samen met de algemene coronamaatregelen die werden vastgelegd in het Zomerplan, zijn er ook in Wijnegem enkele concrete veranderingen vanaf 9 juni.

GC ’t Gasthuis heropent de deuren

Nu er opnieuw culturele activiteiten mogen plaatsvinden, zal je binnenkort in het UiT-overzicht weer heel wat leuks zien verschijnen.

De verschillende zaaltjes in ’t Gasthuis kunnen opnieuw gereserveerd worden als je er iets wilt organiseren of met je vereniging wilt samenkomen.

Opgelet: Om een zaaltje te reserveren volg je de vooropgestelde protocollen voor cultuur.  
Zaal reserveren en meer informatie

Ook de zitgedeelten van ’t Gasthuis in de inkomhal zijn opnieuw geopend, al zal je er voorlopig nog niet voor een kopje koffie terecht kunnen.

Vanaf 25 juni start Zomergem opnieuw op, vanaf dan kan je opnieuw gezellig iets komen drinken in het zonnetje.

De werking van de bib blijft hetzelfde

In de bibliotheek kan je nog steeds terecht tijdens deze openingsuren. Je kan er op die momenten terecht aan de balie, maar je kan ook zelf boeken ontlenen door gebruik te maken van de zelfscan.

Vanaf juli start de zomerwerking van de bibliotheek: de openingsuren blijven hetzelfde, maar op woensdagnamiddag zal je enkel boeken kunnen ontlenen via de zelfscan.

Opnieuw sporten in het sportcentrum

Het zwembad is al enige tijd terug geopend. Vanaf 9 juni mogen ook de recreatieve delen en de glijbaan van het gemeentelijk zwembad opnieuw gebruikt worden.

Daarnaast heropenen we het sportcentrum voor publiek sporten. Tot op heden konden enkel scholen in de sporthal terecht. Binnen mogen er maximum 50 personen samen sporten en buiten tot wel 100. Voor het Wijnegemse sportcentrum is de grootste verandering in dit geval dat ook de volwassen leden van de sportverenigingen opnieuw binnen mogen sporten.

Opgelet: het maximum aantal toegelaten sporters in de sporthal is afhankelijk van de oppervlakte van de hal en de aard van de sport die er wordt beoefend. Wil je de hal reserveren? Neem dan contact op met sportcentrum@wijnegem.be voor de concrete afspraken.