Gaan stemmen op 9 juni - Hoe geraak ik er?

Gepubliceerd op woensdag 8 mei 2024 om 14:30
In Wijnegem hebben we één kieslocatie, het gemeentelijk sportcentrum in de Kasteellei 67. Omwille van de wegenwerken aan de nieuwe bruggen is het sportcentrum met de wagen minder vlot bereikbaar.

Hoe geraak je er?

Om op 9 juni de verkeerssituatie in goede banen te leiden, werd een circulatieplan opgemaakt waarbij de veiligheid van alle weggebruikers primeert. Lukt het je om te voet of met de fiets te komen? Dan raden we dit ten zeerste aan.

Kom je met de wagen? Dan volg je de gekende omleidingsroutes via de Wommelgemsteenweg – Oelegemsteenweg – Eenhoornstraat om tot de Stokerijstraat te komen. In de zone Stokerijstraat zal een tijdelijke lus met éénrichtingsverkeer (oranje pijlen op de kaart) worden opgesteld om een vlotte doorstroming te garanderen. Het stuk Kasteellei tussen de Lindenlei en de Oud Strijderslaan is niet toegankelijk met de wagen, uitgezonderd voor bewoners van de Lindenlei en Molendreef en personeel van de kiesbureaus.

Waar parkeer je?

  • Parking 1 is de voormalige busstrook op de Kasteellei, deze parkeerplaatsen zijn voorbehouden voor bestuurders met een parkeerkaart voor personen met een handicap.
  • Parking 2 (sportcentrum), parking 3 (Don Bosco), parking 4 (voetbal) zijn beschikbaar die dag.
  • Bijkomend mag er geparkeerd worden in de gelijkgrondse bermen in de Oud Strijderslaan en Henri Savenierslaan.
  • In de Stokerijstraat parkeer je op het rechterbaanvak (zijde kanaal), er is voldoende plaats dankzij het tijdelijke éénrichtingsverkeer.
  • Er heerst een parkeerverbod aan beide zijden in de Kasteellei en op de linkerberm van de Stokerijstraat. Deze worden bewust ingevoerd om de veiligheid van alle weggebruikers te garanderen.