Elke stap telt

‘Elke stap telt!’ brengt jouw buurt in beweging

Wijnegem is één van de meer dan 200 Vlaamse gemeenten en steden die deelneemt aan de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’. Met deze campagne willen we de mensen in onze buurten in beweging brengen. Letterlijk en figuurlijk.

Al stappend bereik je niet alleen een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel, je slaapt beter – en stapt dus minder vaak met het verkeerde been uit bed.  Je hebt één voet binnen naar meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en lawaai van auto’s en maakt zo de buurten en straten leefbaarder. Kortom: elke stap telt!

De eerste stap begint bij jouw voordeur!

Er beweegt wat in onze buurten. Heb je de stappensignalisaties al gezien? We maken de boodschap ‘Elke stap telt!’ zichtbaar in het straatbeeld. Straatsignalisaties laten zien dat kleine afstanden tussen nuttige locaties in de buurt ook extra stappen opleveren. Van jouw voordeur tot aan het gemeentehuis. Elke stap telt! 

Zo engageert Wijnegem zich om beweegvriendelijkere buurten uit te bouwen en om de inwoners te motiveren om elke dag voldoende stappen te zetten. 10.000 stappen is een streefdoel, maar elke stap extra is al goed voor de gezondheid.

In 4 jaar naar een beweegvriendelijk Wijnegem

Het eerste campagnejaar zit erop. De komende 3 jaar zetten we nog verder in op het creëren van een omgeving die meer beweging mogelijk maakt én stimuleert. Later dit jaar zal er alvast een leuke beweegroute onze buurten aantrekkelijker en beweegvriendelijker maken. Stap voor stap en jaar na jaar richting een beweegvriendelijk Wijnegem.

‘10.000 stappen: elke stap telt!’ is een campagne van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s.  Meer info op www.10000stappen.be.

Volg ook onze Facebookpagina en die van Gezond Leven op de voet voor leuke info en wedstrijden.

Elke stap telt voor Wijnegem!


Adres
Kasteellei 67 , 2110 Wijnegem
Tel.
03 288 21 00
sportcentrum@wijnegem.be
Vandaag
open van 10:00 tot 12:00
Telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 12:00 13:00 tot 16:30
Morgen
open van 10:00 tot 12:00
Telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 12:00 13:00 tot 16:30