Een blik binnen onze academie met Robin

Gepubliceerd op woensdag 29 mei 2024 om 14:30
Robin vertelt graag waarom onze academie een aanrader is!

Wie is Robin? Een 27-jarige muziekfanaat, die al jarenlang de opleiding podiumtechniek volgt. Hij is ondertussen afgestudeerd als bassist en begon daarom 2 jaar geleden aan een drummersopleiding bij onze academie.

“Ooit startte ik als 8-jarige met lessen klassieke en elektrische gitaar, maar toen een band van vrienden op zoek was naar een bassist, besloot ik over te stappen naar basgitaar. Ik was meteen verkocht. Wie me graag eens aan het werk ziet, op dit moment heb ik mijn eigen coverband: Pandora’s Groovebox, waar ik naast bassist, ook backing vocal en bandleider ben. Ambiance verzekerd!
We spelen medleys per decennium, van recente muziek gaan we terug tot de jaren 70. Dat ik dit allemaal kan doen heb ik natuurlijk te danken aan de academie en mijn fantastische leerkrachten!”

“De leerkrachten hun passie is zo groot, dat je er gewoon in wordt meegezogen.”

Voor hem is het ook duidelijk waarom het niveau op de Wijnegemse academie zo hoog ligt: “De infrastructuur en het materiaal is kwalitatief echt hoogstaand. Ik weet dat dit kan verschillen per academie, maar hier in Wijnegem zijn ze steeds mee met de laatste trends en hebben de leerkrachten echt de juiste
knowhow om je op te leiden tot een straffe muzikant en technieker.”

“Zelf ben ik ondertussen gestart in bijberoep als podiumtechnieker. Het is fantastisch dat je vanuit je passie ook gewoon kan doorgroeien tot een professional.”

“Op dit moment volg ik op maandag 3 uur les en op dinsdag om de week 1 uur, je kan dus wel zeggen dat de goesting om te leren nog steeds heel groot is. Ondertussen ben ik roadie voor de band van mijn
leerkracht. Ik vind het geweldig dat je eigen leerkracht je vraagt om voor hem aan de slag te gaan
en hier op de academie is dat gewoon allemaal mogelijk.”

Voor al wie nog twijfelt, heeft Robin maar één advies: gewoon doen! Je inschrijven aan de academie is de start van een geweldig avontuur en het laat je dromen van veel meer.

“Zelf hoop ik ooit met mijn eigen band te spelen op de afterparty van een groot festival, zoals de Gentse Feesten of als technieker op Rock Werchter de live mix van een grote band te doen.”

Ben je door Robin zelf geïnspireerd geraakt om een instrument te leren spelen, toneel te spelen, te tekenen, schilderen, DJ’en, schrijven, zingen, producen of componeren? Dan is onze academie ideaal voor jou. We hebben lessen voor kinderen vanaf 6 jaar, voor jongeren en volwassenen.
Alle leeftijden dus (echt waar, de oudste leerling is 92 jaar!)


Meer weten? Check de website: www.academiewijnegem.be.

Of kom gewoon eens langs op één van onze drie secretariaten voor meer info.
De inschrijvingen starten op 1 juni en eindigen op 31 september, maar wacht niet te lang want vol=vol.