Deelmobiliteit in Wijnegem, een schat aan mogelijkheden!

Vandaag verlegt de nadruk van mobiliteit zich steeds meer van ‘bezit’ naar ‘gebruik’. En die visie brengt positieve veranderingen met zich mee: één wagen die gedeeld wordt, vervangt bijvoorbeeld meerdere wagens die geregeld stilstaan. En minder wagens in het straatbeeld brengt weer nieuwe kansen met zich mee. Parkeerdruk lost zich op en er komt ruimte vrij voor bankjes, groen en ander leuks.
Ook als gebruiker van een gedeeld voertuig heb je voordelen. Zo hoef je bijvoorbeeld enkel lid te worden van een platform of groep, andere administratieve taken vallen hierdoor weg.

Wijnegemse aanbieders van deelvoertuigen:

 • ELEKTRISCHE STEPS
  De steps van Bird zijn er om de laatste meters van een traject af te kunnen leggen. Ideaal voor een snelle verplaatsing in het dorpscentrum. (Te gebruiken vanaf 18 jaar en enkel op het fietspad.)
 • ELEKTRISCHE FIETSEN
  De oranje fietsen van Donkey Republic heb je ongetwijfeld al gezien in het straatbeeld. Aan ieder van de 6 Wijnegemse ‘hubs’ staat een informatiebord dat in 4 stappen weergeeft hoe het huren van deze fiets in zijn werk gaat. Ook in alle omliggende gemeenten kan je hubs terugvinden, waardoor de Donkeys een ideale keuze zijn als je je wat verder wilt verplaatsen.
 • AUTO’S
  Je kunt autodelen op twee manieren: een privéwagen kan je delen met een aantal buren, bijvoorbeeld. Hiervoor maak je gebruik van platformen als CozyWheels en Dégage. Je kan ook gebruik maken van een wagen via een autodeelaanbieder. Daarvan hebben we er in Wijnegem al heel wat.
 • PARTAGO
  Op de parking van ’t Gasthuis kan je twee Partago deelwagens terugvinden. Wist je trouwens dat deze wagens op hernieuwbare energie rijden die afkomstig is van de zonnepanelen op ’t Gasthuis? Een “schone” wagen dus, in iedere zin van het woord!
 • GREEN MOBILITY
  Deze wagens kan je al terugvinden aan Wijnegem Shop Eat Enjoy. Vanaf september zijn ze ook in andere delen van Wijnegem beschikbaar. Neem zeker een kijkje op hun website er is ook een fijne kortingscode te vinden waar je als Wijnegemnaar gebruik van kunt maken.
 • POPPY
  De deelwagens van Poppy zijn intussen een gekend fenomeen in Wijnegem. Je kan een Poppy lokaliseren door gebruik te maken van je smartphone.
 • MILES MOBILITY
  Deze nieuwe deelwagen-aanbieder kreeg alvast toelating om in Wijnegem hun vloot aan te bieden. Hun wagens zelf arriveren binnenkort. Hou hun website in de gaten voor de laatste informatie.