De gele doos, de snelste weg naar je medische info

Wat?

De Gele Doos is een herkenbare gele bewaardoos voor belangrijke persoons-, contact-, en medische gegevens. Ze dient in de koelkastdeur bewaard te worden. Dit is een gemakkelijk vindbare plaats voor hulpdiensten. Wanneer ouderen in nood verkeren, vinden diensten als de brandweer, politie en hulpverleners sneller de nodige informatie.

De gele doos bevat dus een infoboekje, een pochette voor het medicatieschema en een sticker om op de binnenkant van de deur te bevestigen. Zo weten de hulpdiensten dat er een gele doos in je koelkast aanwezig is.

Waarom?

De gele doos kan levens redden in noodsituaties en zo bijdragen aan de gezondheid van ouderen in onze eerstelijnszone. Daarnaast stelt het hulpverleners in staat om tijdig de juiste acute zorg te verlenen en/of de juiste contactpersonen te verwittigen indien nodig. Dit door de vermelding van de contactpersonen in nood en eventuele noodmedicatie, maar ook door de mogelijkheid voor zorgverleners om het medicatieschema te bekijken. Op voorwaarde dat dit medicatieschema up-to-date en gevalideerd is.

Voor wie is de gele doos en hoe kan je deze verkrijgen?

Voor zelfstandig wonende (alleenstaande) ouderen al dan niet met een chronische ziekte. Bij het afhalen wordt ook meer informatie over het gebruik van de gele doos gegeven. Indien de persoon niet in de mogelijkheid is om deze af te halen, kunnen ook familie en mantelzorgers de doos afhalen.

Gerelateerde items

Adres
Turnhoutsebaan 199 , 2110 wijnegem
Tel.
03 288 21 80
cultuur@wijnegem.be
Website
gasthuis.wijnegem.be
Vandaag
open van 14:00 tot 20:00
op afspraak 16:00 tot 20:00
Morgen
open van 10:00 tot 13:00
op afspraak 10:00 tot 12:00

Ook buiten de balie uren (uren afspraak) is het heerlijk vertoeven in ons open huis.