Behaag...natuurlijk 2021

Hagen, houtkanten en bomenrijen zijn in ons landschap vaak de enige verbindingswegen tussen de overgebleven natuurgebieden. Ze verhogen de waarde van het landschap zowel voor plant en dier als voor de wandelaar.

Er zijn ook veel voordelen van streekeigen groen: de bomen en struiken groeien sneller, zijn beter bestand tegen de grillen van ons klimaat en allerlei ziekten... en zijn heel wat budgetvriendelijker.

Welke planten?

Er worden verschillende, kwalitatieve plantpakketten aangeboden, naargelang de ruimte die je wilt beplanten. Download het bestelformulier onderaan deze pagina. Daarin heb je een handig overzicht van het aanbod met een beetje extra informatie. Je kan dit ook opvragen aan de onthaalbalie van het gemeentehuis.

Extra aanbod: Fruitboomsoorten

Via de Nationale Boomgaardenstichting worden ook traditionele, inlandse fruitboomsoorten aangeboden. Met deze planten helpen we niet alleen de bijen en andere dieren, je verhoogt ook de biodiversiteit in je tuin én je kan allerlei lekkers en gezonds oogsten.

Lees meer over de verschillende soorten die je kan bestellen op https://boomgaardenstichting.be/index.php/plantactie.

Hoe bestellen?

Download het bestelformulier onderaan deze pagina. Duid je keuze aan en bezorg het uiterlijk 29 oktober terug aan de balie bij de dienst omgeving in het gemeentehuis. Je kan hier meteen je bestelling afrekenen via Bancontact.

(Je kan ook een papieren versie van het formulier afhalen bij de onthaalbalie in het gemeentehuis.)

Wanneer afhalen?

Op zaterdag 27 november kan je tussen 13 en 16 uur je bestelling afhalen bij de dienst werken in de Lazaretstraat in Wijnegem.


Behaag is een actie van Natuurpunt, de Nationale boomgaardenstichting en het lokaal bestuur. 

Gemeentehuis
Tel.
03 288 21 50
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten

Maak een afspraak en je bent meteen aan de beurt bij je volgende bezoek.