Nieuwe, avontuurlijke hondenloopzone van 700m² aan het park

Gepubliceerd op maandag 9 aug 2021 om 19:13
Wijnegemse viervoeters en hun baasjes kunnen hun hart ophalen op sport- en speelsite De Leeuw aan de rand van het park. Daar is sinds maandag 9 augustus een nieuwe hondenloopzone geopend waar honden heerlijk kunnen ravotten tussen de bomen, struiken en heuvels.

Tijdens een wandeling in het park moeten honden verplicht aan de leiband, maar eens aangekomen in het hondenbos, mogen ze vrij ravotten. De natuurlijke elementen, zoals heuveltjes en begroeiing, zorgen voor extra avontuur en uitdaging. 

De ingang van de hondenloopzone is voorzien van een sluisje (twee poortjes) waardoor je je hond veilig terug kunt aanlijnen voor je vertrekt of waar je je hond rustig al even kunt laten snuffelen vooraleer je hem loslaat in het hondenbos. 

Locatie

Het hondenbos is snel toegankelijk voor wandelaars van het park, maar ook met de fiets en de auto kan je er makkelijk terecht. De ingang van de hondenloopzone ligt naast het skatepark en sluit aan op de parking van het gemeentelijk sportcentrum.

Een zitbankje kan je er voorlopig nog niet vinden, maar daar wordt snel werk van gemaakt. Vuilbakjes om een zakje hondenpoep te deponeren zijn al aanwezig. 

Eerste stap in de invulling van de nieuwe sport- en speelsite De Leeuw 

In juni publiceerden we het masterplan voor de invulling van site De Leeuw. De realisatie van de nieuwe hondenloopzone stond als eerste op de lijst.

Niet alleen voor honden zal het hier heerlijk vertoeven zijn, de komende jaren wordt er hard gewerkt aan de bouw van nieuwe jeugdlokalen, een looppiste, rustplaatsen in het groen en veel meer.