Al 50% van de Wijnegemnaren kreeg eerste coronavaccin

Gepubliceerd op donderdag 27 mei 2021 om 18:09
Deze week bereikten we in Wijnegem de kaap van 50% (deels) gevaccineerde inwoners. En dat is goed nieuws! Mede dankzij de positieve respons van de Wijnegemse inwoners kunnen we nu alvast rekenen op een mooie vaccinatiegraad in onze gemeente.

De vaccinatiegraad in Wijnegem ligt nu op 50,18%. Dat wil zeggen dat al 4.123 van onze 8.152 inwoners die het vaccin zullen krijgen al minstens 1 dosis hebben ontvangen. In Vlaanderen ligt dit cijfer op 49,13%. We zijn dus erg goed bezig! 

Meer vaccinatiecijfers

Nog geen brief gehad?  

Wacht jij nog op je uitnodiging? Geen zorgen, je brief zal binnenkort ook in de brievenbus vallen. De Vlaamse regering wil elke volwassen Vlaming tegen 11 juli een eerste coronaprik aanbieden. Via de pagina "wanneer word ik gevaccineerd tegen corona?" kan je nagaan wanneer je je uitnodiging en eerste vaccinatiemoment mag verwachten. 

Update: Omwille van de aankondiging op 26 mei dat het Janssen-vaccin voorlopig niet meer mag worden gebruikt voor personen jonger dan 41 jaar, werd het formulier om je vaccinatiemoment te berekenen tijdelijk offline gehaald. Het is voorlopig nog niet duidelijk welke impact dit heeft op de doelstelling om tegen 11 juli elke volwassen Vlaming een eerste prik aan te bieden. 

Vaccinatie en vakantie 

De Vlaamse regering probeert elke volwassen Vlaming tegen 11 juli die eerste prik te bezorgen. Maar ook de tweede vaccindosis is belangrijk voor een volledige en langdurige bescherming. Hou bij het plannen van een vakantie of reis naar het buitenland rekening met je afspraken voor vaccinaties.

Zorg dat je tijdig terug bent voor je tweede dosis, want die tweede prik kan je namelijk niet uitstellen. Meer info over vaccinatie en vakantie

Al gevaccineerd? Blijf voorzichtig! 

Ook nadat je volledig gevaccineerd bent, is het belangrijk om de coronamaatregelen te blijven volgen. Pas als meer dan 70 à 80 % van de bevolking gevaccineerd is, kan de druk op het gezondheidszorgsysteem verminderen en zijn er meer versoepelingen mogelijk. 

Nog heel wat mensen rondom jou wachten nog op hun eerste prik, zij zijn dus nog niet beschermd en jij kan het virus wel nog doorgeven aan anderen. Zowel voor je eigen veiligheid als die van de mensen rondom je, volg je dus ook na de eerste en tweede prik nog steeds de coronamaatregelen. Bedankt!