Adopteer een glasbol

Gepubliceerd op vrijdag 11 aug 2023 om 10:53
Erger jij je aan de rommel die soms rond de glasbol te vinden is? Wil jij je engageren om de buurt rond de glasbol mee proper te houden? Wil jij met andere woorden graag een glasbol adopteren?

Wat doet een glasbolmeter of -peter die een glasbol adopteert?

Een glasbolmeter of -peter controleert regelmatig de netheid rond een glasbol in de buurt. Je meldt overvolle glasbollen of sluikstort en helpt mee om klein zwerfvuil rond de bol op te ruimen. Dankzij de ondersteuning van Mooimakers helpen we je ook om, indien nodig, mensen aan te spreken op hun gedrag.

Onderdeel van een groter sensibiliseringsproject

De komende maanden zet IGEAN zowel haar aangesloten besturen als inwoners aan om bewust om te gaan met hun glasafval, zowel thuis als bij de inzameling op het recyclagepark of de glasbolsite.

Als eerste stap tekenden leerlingen uit de lagere school hun ideale glasbolsite. Deze tekeningen werden gebruikt om een aantal glasbollen in onze gemeente te personaliseren. 

In samenwerking met Fost Plus en Mooimakers start meteen een volgende initiatief, namelijk de zoektocht naar glasbolmeters en -peters bij de actie 'adopteer een glasbol'.

Wil jij een glasbol adopteren? Schrijf je hier in!