Op stap met de nachtploeg!

Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
  • za 24 april 2021 tot zo 24 april 2022
In 2021 vieren we de 20ste editie van Erfgoeddag helemaal in het teken van ‘De Nacht.’
Terwijl heel het dorp slaapt, zijn er heel wat mensen toch aan het werk. Ontdek al wandelend door Wijnegem de verhalen over nachtberoepen. Wat weet jij over een lantaarnopsteker? Om hoe laat gaat de wekker van de postbode? Op zes stopplaatsen vind je boeiende info over beroepen van vroeger en nu, met als bonus een audioverhaal met sappige anekdotes over nachtelijke avonturen.

Op stap met de nachtploeg is een wandeling door Wijnegem om met je familie, bubbel of alleen te doen. Al wat je nodig hebt, is een smartphone om de QR-codes te scannen. Een hoofdtelefoon of oortjes om de audioverhalen ter plaatse te beluisteren zijn ook handig. De route kan je vanaf 24 april downloaden via gasthuis.wijnegem.be of je kan de brochure met routebeschrijving afhalen aan de balie van ’t Gasthuis. In de brochure vind je extra opdrachtjes voor kinderen.
De wandeling ‘Op stap met de nachtploeg’ is nooit af. Heb je zelf een verhaal dat we moeten brengen over een nachtberoep, stuur dan je verhaal naar cultuur@wijnegem.be.

Locatie

Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Turnhoutsebaan 199 , 2110 Wijnegem

Prijs

  • gratis

Leeftijd

vanaf 6 tot 106 jaar

Organisatie

Gemeenschapscentrum 't Gasthuis
Turnhoutsebaan 199 , 2110 Wijnegem