Gegidste natuurwandeling Beemdkant Wijnegem

  • za 8 oktober 2022 van 14:00 tot 16:00
Dit is een UiTPAS activiteit.
In samenwerking met de plaatselijke werking van Natuurpunt organiseert Gezinsbond Wijnegem opnieuw een wandeling langs de Beemdkant (Schijnvallei) in Wijnegem. Deze wandeling gaat door op zaterdag 8 oktober vanaf 14 uur tot ongeveer 16 uur.

De natuurwandeling Beemdkant is een gegidste wandeling en er zal extra aandacht zijn voor de invloed van het klimaat op de biodiversiteit. In dit stuk van de Schijnvallei heeft de natuur het terug overgenomen. Op de vochtige plaatsen staat het vol met waterplanten zoals de gele lis. Op de hoger gelegen delen is er een ruigte met distels, brandnetels, kleefkruid en grassen. Dit is o.a. zeer belangrijk voor vlinders (voedsel voor de rupsen), vogels (beschutting voor de nesten) en kleine zoogdieren. Een deel laat men verbossen. De beemdkant strekt zich uit langs beide zijden van het Schijn. Hier en daar ligt een poel. Aan de rand van dit gebied loopt een afwateringsgracht met waterviolier en waterkers. De ijsvogel weet de stekelbaarsjes in de gracht wel te smaken. Er zijn pareltjes als ijsvogel, waterviolier, buizerd, torenvalk, grote kaardenbol, platbuiklibel, oranjetipje en blauwe reiger.

Het maximum aantal deelnemers is 25 personen. De prijs is 2 euro per volwassene, kinderen tot en met lagere school zijn gratis. Je betaalt ter plaatse en mogen we vragen om zoveel mogelijk gepast geld mee te brengen? Bij een nat seizoen zijn rubber laarzen of stevige wandelschoenen aangeraden.

Locatie

Scouts Wijnegem
Koolsveldlaan 53 , 2110 Wijnegem

Prijs

  • Basistarief 2

Organisatie

Gezinsbond Wijnegem
Veldstraat, 19 , 2110 Wijnegem