Nationale Buitenspeeldag viert Creativiteit via #stoepkrijtchallenge

Wijnegem
  • wo 17 april 2024 tot wo 24 april 2024

Op 17 april vieren we de jaarlijkse Nationale Buitenspeeldag, een dag die kinderen en jongeren aanmoedigt om naar buiten te gaan en te spelen. Verschillende organisaties in het hele land organiseren leuke activiteiten om de jeugd te verwennen en te inspireren.

Gezinsbond Wijnegem is ook dit jaar van de partij en introduceert voor de tweede keer de 'stoepkrijt challenge'. Deze opwindende uitdaging is bedoeld voor kinderen tussen 2 en 12 jaar die in Wijnegem wonen of naar school gaan.

Wat houdt de 'stoepkrijt challenge' in? Alles draait om creativiteit en beweging. Kinderen kunnen hun stoepen omtoveren tot hinkelparcours, jungle-hindernissentochten, racecircuits, bloemenpracht, een boodschap vol vreugde of zelfs de afbeelding van hun favoriete superheld. Bovendien kunnen ze vrienden, familie en buren uitdagen om deel te nemen aan hun beweegparcours voor de deur. Kunnen ze voorbijgangers inspireren om in beweging te komen?

Deelnemers hebben van 17 tot 24 april 2024 om hun creaties op de stoepen van Wijnegem tot leven te brengen. Omdat we de grillen van het weer nooit kunnen voorspellen, krijgen deelnemers zodoende een week de tijd om te experimenteren en te creƫren.

Om mee te doen, hoef je alleen maar een foto van je kunstwerk te e-mailen naar Kim Vissers of Bianca Broecks met vermelding van naam en leeftijd en maak kans op een van de fantastische prijzen die te winnen zijn!

Wij plaatsen deze foto's op de Facebookpagina van Gezinsbond Wijnegem. 

Voor de gelukkige winnaars, wees erbij op 1 mei 2024 voor de prijsuitreiking in zaal LAZARET, achter het GC 't Gasthuis om 17:00 uur, vlak voor de prijsuitreiking van de jaarlijkse fotowandelzoektocht. 

Wie weet kun je je ouders zelfs uitdagen om deel te nemen aan deze leuke zoektocht. 

Meer informatie hierover is te vinden op onze website.

Om deel te nemen aan de 'stoepkrijt challenge', kun je gratis stoepkrijt verkrijgen na afspraak via de volgende contacten:

Katelijn Strijbos (omgeving tram) - Jozef Nauwelaertsstraat 30, 0499/16 44 15

Jaklien Langens (omgeving kerk) - jaklienlangens@gmail.com, Koolsveldlaan 6, 03/353.19.26

Kim Vissers (omgeving frituur Apollo) - visserskim@hotmail.com

Bianca Broecks (omgeving Wervehof/Maasakker) - bianca.broecks@hotmail.com

Houd je fantasie niet in toom en laat je creativiteit de vrije loop op de stoepen van onze gemeente. Laten we samen de voetpaden in Wijnegem opfleuren en deze Nationale Buitenspeeldag onvergetelijk maken. Doe mee en veel succes!

Voor de meest recente informatie, kun je onze website bezoeken: https://wijnegem.gezinsbond.be/

Blijf ook op de hoogte via onze sociale media-kanalen:

Facebook - Gezinsbond Wijnegem: https://www.facebook.com/gezinsbondwijnegem

Instagram - Gezinsbond Wijnegem: https://instagram.com/gezinsbondwijnegem

Locatie

Wijnegem
elke straat , 2110 Wijnegem